Nova vest
Fudbal

Sreda, 26.11.2008.

16:33

"Dok postoji šansa, ne odustajemo!"

Trener fudbalera Partizana Slaviša Jokanović izjavio je da je 'crno-belima', uprkos dva početna poraza, cilj u Ligi UEFA ostao nepromenjen.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prvak Srbije u okviru 3. kola dočekuje belgijskog šampiona Standard iz Liježa (četvrtak, 20,45h), a sve osim pobede označilo bi kraj Partizanovih šansi za opstanak u Evropi.

"Da bi dočekali proleće u Evropi neophodna nam je pobeda protiv Standarda. To smo dužni i navijačima, koji tokom mog boravka na klupi Partizana nisu imali priliku da slave pobedu u utakmici ovakvog tipa", rekao je Jokanović na konferenciji za novinare u Humskoj.

Trener Partizana može da se pohvali odličnim napadom, 'crno-beli ' su na prethodna 4 meča postigli čak 15 golova, iako sve u domaćem prvenstvu. Na drugoj strani sve oči biće usmerene ka Milanu Jovanoviću, centarforu Standarda i reprezentacije Srbije, koji igra u fantastičnoj formi.

"Pokušaćemo da igramo našu igru. Partije Jovanovića, kako za Standard, tako i za Srbiju su za svaki respekt. Nikome nije bilo lako protiv njega u poslednje vreme, pa neće ni nama", kaže Jokanović, ali dodaje da neće menjati planove samo zbog jednog igrača.

"Ne njega ćemo morati da obratimo pažnju, ali kao i do sada neće biti striktnog pokrivanja igrača. Verujem da timskom igrom možemo da zaustavimo ne samo Jovanovića, nego ceo tim Standarda", izjavio je trener Partizana.

Standard je u jedinom dosadašnjem meču u grupi C Lige UEFA pobedio kod kuće Sevilju (1:0) i u finiš prve faze takmičenja ulazi sa znatno boljim izgledima za prolaz u sledeću fazu.

"Standard je čvrsta, organizovana i izuzetno snažna ekipa. Više uživaju u delu igre kada nemaju loptu, gde su izuzetno organizovani i strpljivi, a posebno ćemo morati da obratimo pažnju na kontranapade", rekao je Jokanović, koji je savete o igri Belgijanaca mogao da čuje i od Almamija Moreire, veznog igrača Partizana, koji je četiri sezone nosio dres Standarda.

"Ne znam mnogo igrača koji su trenutno u Standardu. Poznajem trojicu. U svakom slučaju, sve što znam o njima i o igri Standarda sam rekao saigračima i treneru", rekao je Moreira.

Upitan da li i dalje veruje u plasman u šesnaestinu finala kupa UEFA, Jokanović je izjavio.

"Imamo pred sobom još meč protiv Borca, pa onda duel sa Seviljom. Dok postoji šansa, nemam nameru da odustajem. Situacija je mnogo teža nego pre početka lige UEFA, ali ne možemo da 'bacimo' preostale dve utakmice u ovom takmičenju".

Pred mečeve 3. kola, Partizan je jedini tim u grupi koji i dalje nema nijedan bod, dok Standard, Sevilja, Sampdorija i Štutgart imaju po 3.

Utakmica Partizan – Standard na programu je u četvrtak, od 20,45h. Ulaznice su u prodaji od nedelje, po ceni od 500 dinara za 'sever', odnosno 1.250 dinara za zapadnu i istočnu tribinu, dok je 'jug' rasprodat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu