Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 10.11.2008.

01:02

Jokanović: "Kako igrati na livadi?"

Trener Partizana Slaviša Jokanović bio je zadovoljan pobedom u Zrenjaninu, ali i šokiran stanjem terena u Karađorđevom parku.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Partizan je pobedio Banat sa 2:0 golovima Bogunovića i Dijare u poslednjih 20 minuta, što je crno-belima tek druga pobeda u poslednjih pet ligaških i sedam mečeva u svim takmičenjima. Meč je odigran u veoma teškim uslovima, uz snažan vetar i po veoma lošem terenu.

"Čestitam mojim igračima koji su posle teške utakmice smogli snage da na izuzetno teškom terenu odigraju koliko je to bilo moguće. Stvorili smo priličan broj prilika u oba poluvremena, uspeli smo da stignemo do gola i u završnici otklonimo rezultatsku dilemu", rekao je Jokanović.

Trener Partizana zatim je ukazao na katastrofalno stanje terena, čudeći se kako Banat uopšte trenira u takvim uslovima.

"Ne znam uopšte kako mom kolegi uspeva da sprovede bilo kakav rad i da napravi bilo kakvu igru, a onda izvede svoju ekipu na ovakvu livadu i planove sprovede u delo. Svesni smo da smo napravili dosta grešaka, ali ne znam kako bih mogao da kažem svojim igračima da pas i prijem treba da budu bolji kada su uslovi u kojima smo igrali smešni, da nisu žalosni".

Na kraju je Jokanović našao priliku i da se našali:

"Rival se čvrsto borio, ali ja sam zadovoljan prikazanim, onim što smo pokazali na ovom terenu i u onom sportu kojim smo se danas bavili, ako je to uopšte bio fudbal. Moram samo da kažem da moja taktika nema preteranog udela u ovakvim uslovima".

Trener domaće ekipe Saša Nikolić smatra da je njegov tim pružio častan otpor favoritu:

"Čestitke Partizanu na pobedi, čestitke mojim momcima na velikom trudu koji su uložili; ispostavilo se da je presudio individualni kvalitet. Mislim da su se oba tima dobro snalazila na ovakvom terenu. Moram da kažem da mnogi igrači nisu imali snage – Jovšić je 14 dana imao temperaturu, dvojica su posle sedmodnevne pauze izašli pravo na teren, bez treninga, jer su hteli da igraju sa Partizanom. Čestitam im još jednom na trudu i žao mi je što nismo osvojili bod koji smo priželjkivali. Nismo se obrukali protiv Partizana. Igrali smo koliko se može protiv Partizana, nisu nam baš uspevale kontre, ali mislim da obe ekipe zaslužuju čestitke za nastup u ovakvim uslovima".

Pročitajte izveštaj sa utakmice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu