Nova vest
Fudbal

Subota, 11.10.2008.

19:21

Farani otrgli bod Austriji!

Fudbalska reprezentacija Austrije osvojila je samo bod u Tošhavnu, u trećem kolu kvalifikacija za svetsko prvenstvo.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Austrijanci, koji u sredu dočekuju Srbiju u četvrtoj rundi, primili su na Farskim ostrvima gol od Bogija Lekina u 47. minutu, a Martin Štrancl je dva minuta kasnije izjednačio na konačnih 1:1. Austrijski tim je pre 18 godina bio prva selekcija koju su Farani pobedili u istoriji međunarodnih takmičenja, a i ovog puta su momci iz Severnog mora zadali ekipi Karela Briknera težak udarac u borbi za SP 2010.

Gosti su u prvom poluvremenu dominirali i propustili niz prilika, a Farani su u devetom minutu pogodili i sopstvenu stativu.

Na startu drugog dela Farani su poveli – Bogi Lekin i Kristijan Magni Jakobsen izveli su dupli pâs, a Lekinov udarac sa 12 metara savladao je Maningera. Strelac je, inače, sin jednog od članova tima koji je 1990. pobedio Austriju u istorijskom meču u švedskoj Landskroni.

Austrijanci su odmah posle polaska sa centra zapretili, Mikelsen je izbio loptu u korner, posle kojeg je lopta pala pred noge Štrancla, a ovaj pogodio mrežu.

Posle tri kola Farska ostrva imaju jedan, a Austrija četiri boda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu