Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 15.09.2008.

22:19

Grupa A: Čelsi - Bordo

Fudbaleri engleskog Čelsija dočekuju francuski Bordo u prvom meču grupe A u Ligi šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Za trenera Čelsija Luisa Felipea Skolarija meč sa Bordoom biće debi u Ligi šampiona, a za njegov novi klub početak novog napada na najvažniji trofej u evropskom fudbalu. Prethodna tri trenera Klaudio Ranijeri, Žoze Murinjo i Avram Grant nisu uspeli da vlasniku Čelsija Romanu Abramoviču ispune želju i postanu kontinentalni šampioni.

"Ne pričam sa Romanom Abramovičem samo o Ligi šampiona, već i o svim drugim takmičenjima. Naš cilj je da osvojimo sva takmičenja u kojima učestvujemo", rekao je Skolari na konferenciji za novinare u Londonu.

Kada su novinari fudbalera sredine terena Džona Obija Mikela pitali da li se slaže sa rečima trenera, Skolari mu je kroz smeh dobacio:

"Ako kažes ne, gotov si".

Kao trener brazilskih klubova Gremio i Palmeiras Skolari je osvojio Kopa Libertadores, južnoameričku verziju Lige šampiona.

"U Evropi je mnogo teže, jer je jača konkurencija i veći je broj zemalja nego u Južnoj Americi", naveo je Skolari.

Igrač sredine terena Čelsija Mihael Balak trebalo bi da se vrati na teren, nakon dva meseca pauze zbog povrede stopala.

"Još uvek razmišljamo o prošlogodišnjem finalu. Nije lako opet krenuti ispočetka. Znamo da je pred nama dug put, na kojem nam je potrebno i malo sreće", rekao je Balak, prisećajući se prošlogodišnjeg poraza na penale od Mančester junajteda.

Kapiten nemačke reprezentacije uveren je, međutim, da će Čelsi u maju sledeće godine igrati finalu utakmicu Lige šampiona u Rimu.

"Svesni smo svojih kvaliteta, iako će biti teško. Najmanje što moramo da uradimo je da ponovimo rezultat od prošle sezone. Tada nas je u Moskvi samo jedan penal delio od titule", naveo je Balak.

Balak je dodao da je srećan što je Čelsi uspeo da zadrži Frenka Lamparda, za koga se ovog leta interesovao milanski Inter.

"Sjajno je što smo zadržali važne igrače. Došli su nam Deko i Žoze Bosingva i mislim da imamo bolji tim nego prošle sezone", ocenio je Balak.

Ekipa Bordoa u London dolazi sa nerešenim rezultatom iz poslednjeg prvenstvenog meča sa marsejskim Olimpikom (1:1). Igrač od koga navijači Bordoa najviše očekuju je fudbaler sredine terena Joan Gurkuf, koji je prošle nedelje odigrao i ceo meč za reprezentaiju Francuske protiv Srbije (2:1) u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2010.

"Znamo da je Čelsi favorit, ali idemo u London da damo sve od sebe. Pokušaćemo da nametnemo svoj stil igre i ne plašimo se protivnika", rekao je Gurkuf.

Roma - Kluž

Ekipa Rome igra na Olimpiku sa rumunskim Klužom u drugoj utakmici A grupe. Ovogodišnje takmičenje u Ligi šampiona završiće se upravo na ovom stadionu 27. maja, ali Roma će morati da pređe dugačak put da bi došla do tog finala.

Roma i Kluž su do Lige šampiona stigli posle odličnih sezona u domaćim šampionatima. Roma je u Seriji A završila na drugom mestu, a Kluž je osvojio titulu u Rumuniji. Ipak, na startu ove sezone oba tima su loše počela. Roma iz dve utakmice ima jedan bod i dosta problema sa povredama, a Kluž je posle očajnog starta u svom prvenstvu smenio trenera Joana Andonea.

Poraz od Palerma od 3-1 u subotu svakako nije rezultat koji je Roma želela pred ovaj duel, posebno što u timu neće biti Simonea Perote i Brazilca Žuana zbog povreda. Nade postoje da će se do meča sa Rumunima oporaviti Daniele De Rosi, Filip Mekse, Mirko Vučinić i Frančesko Toti.

"Nismo u najboljoj formi, ali smo u poslednje tri sezone prolazili i kroz lošije periode. Napravili smo nekoliko grešaka, ali moramo ostati mirni, i momci moraju da pokažu svoj potencijal, koji je ogroman. Ne pokušavam da se opravdam – imam puno poverenje u igrače koji su mi na raspolaganju", rekao je Spaleti.

On i pored svega ne potcenjuje protivnika.

"Poznajem Kluž dovoljno dobro. Gledao sam njihove dve utakmice na DVD-u i poslao sam asistenta da pogleda njihov poslednji meč. Imaju dosta Južnoamerikanaca sa velikim kvalitetom i njihov moral je na visokom nivou jer su osvojili titulu prošle sezone."

Kluž je poslednja evropska iskustvo imao 2005. godine u Intertoto kupu i dve godine kasnije u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Novi trener ekipe Trombeta je odao priznanje svom prethodinku.

"Veoma sam zahvalan mom prethodniku i igračima koji su stigli do Lige šampiona. Pokušaćemo da iskoristimo ovu priliku na najbolji mogući način. Ne zanima nas previše koji igrači neće igrati za Romu, jer ćemo pokušati da izvučemo dobar rezultat i tamo idemo sa uzdignutim glavama", rekao je novi strateg Kluža.

Trombeta je u subotu zabeležio pobedu u svom prvom meču na novom poslu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu