Nova vest
Fudbal

Petak, 18.04.2008.

15:04

Zvezda traži strane sudije

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Uprava Crvene zvezde zatražila je da odlučujuće utakmice fudbalskog prvenstva Srbije ubuduće sude stranci. Generalni sekretar Zvezde Zoran Damjanović na konferenciji za novinare rekao je da su se "crveno-beli" na takav potez odlučili zato što su posle eliminacije od Partizana u polufinalu Lav Kupa Srbije izgubili poverenje u sudijsku organizaciju.

"Naši igrači su posle lošeg prvog poluvremena uspeli da se izbore za pobedu, ali su ishod utakmice odlučile sudije. Izgubljeni trofej nam niko ne može nadoknaditi", kazao je Damjanović.

Čelnici Zvezde su istakli da u Srbiji ima dovoljno kvalitetnih sudija, ali da im smeta način njihovog delegiranja. Oni su podsetili da je sudija na "večitom derbiju" u nacionalnom Kupu bio Ninoslav Spasić iz Surdulice.

Damjanović je pojasnio da Zvezda predlaže da strane sudije odmah počnu sa deljenjem pravde na utakmicama u Meridian Superligi i da takva praksa bude na snazi barem do izbora u Fudbalskom savezu Srbije, koji će trajati od 21. aprila do 15. jula.

"Nadamo se da će izbori u FSS-u, a samim tim i u sudijskoj organizaciji, rešiti krizu u srpskom fudbalu", ocenio je Damjanović.

Sportski direktor Zvezde Goran Bunjevčević istakao je da je Spasić njegovu ekipu oštetio u tri navrata, a najviše kada je u 68. minutu zbog ofsajda poništio regularan gol Zvezde.

"Suđenje u polufinalu Lav Kupa je veliki psihološki udarac za Zvezdu", ocenio je Bunjevčević.

Pomoćni sudija spornog duela Bogdan Milisavljević posle meča, koji je Partizan dobio sa 3:2, u saopštenju je priznao da je pogrešio kada je pokazao na ofsajd, zbog čega je Spasić poništio gol Zvezde. Rezultat u tom trenutku bio je 2:2.

Generalni sekretar FSS Zoran Laković agenciji Beta je rekao da će ta organizacija o predlogu Zvezde raspravljati kada i zvanično bude dobila stavove "crveno-belih".

"Moramo prvo da vidimo zaključke Zvezde, ali je prerano govoriti o odluci FSS-a", rekao je Laković, koji danas putuje u Peking na žreb za fudbalski turnir Olimpijskih igara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

161 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu