Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 31.01.2008.

22:00

Kapelo objavio spisak za svoj debi

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Fabio Kapelo saopštio je imena 30 kandidata za prijateljsku utakmicu protiv Švajcarske, 6. februara na Vembliju, a među njima, kako je ranije najavljeno, nema bivšeg kapitena, svetske zvezde Dejvida Bekama.

Bekam je protiv Švajcaraca trebalo da odigra jubilarnu 100. utakmicu u dresu selekcije "Gordog Albiona", medjutim, Kapelo ga je u sredu obavestio da trenutno ne računa na njegove usluge i da želi da se osloni na fudbalere koji konstantno igraju.

Član LA Galaksija već dva meseca nije odigrao takmičarsku utakmicu pošto je sezona u Americi davno završena, a u poslednje vreme je trenirao sa fudbalerima Arsenala, kako bi koliko-toliko ostao u formi.

Prema mišljenju Kapela, to nije dovoljno da bi se igralo za reprezentaciju Engleske, ali je Italijan rekao Bekamu da će svakako računati na njega kada bude u punoj formi.

Za prijateljsku utakmicu protiv Švajcarske, na kojoj će debitovati kao engleski selektor, Kapelo je odredio sledeće igrače:

Golmani: Dejvid Džejms (Portsmut), Skot Karson (Liverpul, na pozajmici u Aston Vili), Kris Kirklend (Vigan).

Odbrana: Vejn Bridž (Čelsi), Ešli Kol (Čelsi), Kertis Dejvis (Vest Bromvič, na pozajmici u Aston Vili), Rio Ferdinand ((Mančester Junajted), Glen Džonson (Portsmut), Ledli King ((Totenhem), Niki Šori ((Reding), Ves Braun (Mančester Junajted), Džolen Leskot (Everton), Majsah Ričards (Mančester Siti), Metju Apson (Vesthem), Džonatan Vudgejt (Totenhem).

Sredina terena: Majkl Kerik (Mančester Junajted), Stiven Džerard (Liverpul), Garet Beri (Aston Vila), Džermejn Dženas (Totenhem), Oven Hargrivs (Mančester Junajted), Džo Kol (Čelsi), Ešli Jang (Aston Vila), Stjuart Dauning (Midlzbro), Šon Rajt-Filips (Čelsi), Dejvid Bentli (Blekburn).

Napadači: Emil Heski (Vigan), Gabrijel Agbonlahor (Aston Vila), Majkl Oven (Njukasl), Vejn Runi (Mančester Junajted), Piter Krauč (Liverpul).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve