Nova vest
Fudbal

Utorak, 11.12.2007.

22:40

Liverpul herojski, Porto rutinski

Izvor: A G

Autor:A G

Default images

Fudbaleri Liverpula i Porta prošli su u osminu finala Lige šampiona iz grupe A. Liverpul je u poslednjem kolu savladao Marsej u gostima sa 4:0, i tako prestigao Francuze na drugom mestu, dok je Porto bio bolji od turskog Bešiktaša 2:0. Golove za "crvene" na Velodromu postigli su Džerard, Tores, Kajt i Babel, dok su strelci za prvaka Portugala bili Lučo Gonzales i Rikardo Kvarežma.

Ekipa Rafe Benitesa ponovo je pokazala da je nikada ne treba otpisivati. "Crveni" su posle tri kola imali samo jedan bod i bili na začelju tabele, ali su ponovo prošli i ne bi bilo nikakvo iznenađenje kada bi ponovo dogurali do finala.

Meč na Velodromu počeo je na najbolji način za ekipu Rafe Benitesa. Džerard je u trećem minutu ušao u kazneni prostor sa loptom, Žive je startovao, ali prekasno, pa je sudija pokazao na belu tačku. Mandanda je skinuo penal kapitenu Liverpula, ali se lopta ponovo odbila do istog igrača i gosti su poveli.

Taj gol potpuno je skamenio domaćina koji se uopšte nije oporavio, a iskusni gosti su to znali da iskoriste. U 12. minutu već je bilo 2:0, kada je najbolji igrač utakmice Fernando Tores nakon dodavanja Kjuela sjajno izbacio nekoliko defanzivaca domaćina i rutinski poentirao.

U nastavku prvog dela Marsej nije uspeo da ugrozi gol Engleza, pa je trener domaće ekipe već u 33. minutu na teren ubacio Samira Nasrija koji je zamenio Šeirua.

Drugi deo počeo je na isti način kao i utakmica. Mandanda je loše ispucao jednu loptu, Kjuel je presekao i sjajno asistirao do Kajta, koji nije imao težak posao i već je bilo 3:0.

Nakon trećeg gola potpuno je umrtvljena igra, a do kraja se u strelce upisao i Holanđanin Rajan Babel, koji je 15-ak minuta pre kraja zamenio Toresa. Bivši igrač Ajaksa postigao je gol u poslednjem minutu posle asistencije Fabija Aurelija.

Tabela grupe A:

Porto 11
Liverpul 10
Marsej 7
Bešiktaš 6

Porto - Bešiktaš 2:0

Ekipa Žezualda Fereire odigrala je, ako se izuzme poraz u Liverpulu, bez greške prvi deo Lige šampiona, a kruna je bila pobeda nad Bešiktašom. Portugalcima je i bod protiv Turaka bio dovoljan, ali su osvojili sva tri.

Domaći tim je imao inicijativu tokom prvog dela, ali je gol stigao tek u 43. minutu. Lopta je nakon kornera preletela odbrambene igrače Bešiktaša, koji su signalizirali ofsajd, a Gonzales je to iskoristio i Porto je poveo.

Početkom drugog dela Bešiktaš je lako mogao do izjednačenja, ali je Sise šutirao pored gola iz odlične situacije. Porto je odmah uzvratio i seriju prilika domaćina u tom periodu završio je Kvarežma golom u 62. minutu nakon sjajnog solo prodora.

"Plavo-beli" su do kraja mogli da postignu još neki gol, ali je ostalo 2:0, što je bilo sasvim dovoljno da se Porto nađe na čelu grupe A.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve