Nova vest
Fudbal

Petak, 28.09.2007.

15:22

Kosanović: Iskustvo na našoj strani

Izvor: MR

Autor: MR

Default images

Fudbaleri Crvene zvezde gostuju u subotu Partizanu (19:00) u 131. duelu "večitih rivala" u okviru 7. kola Meridian Superlige. U Crvenoj zvezdi smatraju da zaostatak na tabeli u odnosu na Partizan od čak devet bodova nije presudan, već kvalitet i iskustvo, koje je prema rečima trenera Milorada Kosanovića na strani kluba iz Ljutice Bogdana.

"Svaki derbi budi emocije i sigurno će biti veoma interesantna utakmica. Partizan igra napadački, pobeđuje, dok mi teško gubimo. Biće zanimljivo videti ko će izaći kao pobednik, a ja očekujem lepu i sportsku igru", rekao je Kosanović.

Šef stručnog štaba "crveno-belih" ističe da 131. derbi neće odlučiti prvenstvo i dodaje da je njegovom timu, u ovom trenutku, bitnija revanš utakmica protiv Groclina u okviru Kupa UEFA.

"Crvena zvezda u svaku utakmicu ulazi sa željom da pobedi i uspeh bi nam mnogo značio na planu samopouzdanja. U takmičarskom smislu u subotu se ne rešava ništa. Nećemo imati mnogo vremena ni za slavlje, ni za tugu jer nas u četvrtak čeka najvažnija utakmica protiv Groclina", dodao je trener Crvene zvezde.

Ognjen Koroman se osvrnuo na izjave pojedinih fudbalera Partizana pred subotnji duel:

"Oni kao da su nas već pobedili. Samo ne znam da li sa 2:0, 3:0 ili 5:0, ali će se na tek terenu videti ko je bolji. Mnogo očekujemo od derbija. Bodovna razlika nije presudna već kvalitet i ukupna pripremljenost. Iskustvo je na našoj strani što, naravno, ne mora ništa da znači. Njihova prednost možda može da bude u tome što su efikasniji, ali kada se vidi sa kim su do sada igrali, pitanje je kakav je kvalitet tih timova", kaže Koroman.

"Očekuje nas velika utakmica pred punim stadionom i nadam se pobedi. Vidim da protivnik smatra da je u prednosti, ali ne znam zašto bi to bilo tako jer je tek početak sezone. Ne želim da pričam o prednostima i manama, ali smatram da će psihološki momenat biti veoma bitan. Mi želimo samo pobedu i daćemo sve od sebe da dođemo do nje", dodaje prvotimac Crvene zvezde.

Meč na stadionu Partizana igra se u subotu od 19:00, a kapije stadiona u Humskoj biće otvorene u 16:30.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu