Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 03.09.2007.

14:13

"Pobeda nad Finskom je obavezna"

Izvor: A G

Autor:A G

Default images

Fudbaleri i članovi stručnog štaba reprezentacije Srbije izjavili su da je njihova pobeda na utakmici sa Finskom obavezna, iako taj duel ne dolazi u najpovoljnijem trenutku za "orlove".

"Svaka utakmica do kraja kvalifikacija je najbitnija, pa tako i ova sa Finskom na kojoj moramo da pobedimo. Fince smo već savladali u Helsinkiju i to je veliki plus za nas, ali ne smemo da se zavravamo da će biti lako, jer znamo koliko smo truda uložili kako bismo osvojili ta tri boda", rekao je napadač Marko Pantelić na početku priprema.

Srbija će Finsku u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2008. godine dočekati u subotu u Beogradu, a četiri dana kasnije gostovaće Portugalu u Lisabonu.

Duel sa Finskom, medjutim, po srpsku reprezentaciju, koja mora da se iskupi za poraz od Belgije na prethodnoj utakmici u kvalifikacijama,
ne dolazi u najboljem trenutku, jer Mladen Krstajić neće igrati zbog povrede, a Nemanja Vidić zbog žutih kartona.

Pripreme su, takodje, počele bez selektora Havijera Klementea, koji je prošle nedelje pao dok je nosio bicikl, polomio četiri rebra i ključnu kost, ali i probušio plućnu maramicu.

"Klemente se sada bolje oseća. Poslednji lekarski pregledi su pokazali da mu plućna maramica lepo zarasta i on će sutra automobilom krenuti za Beograd, kao bi nam se u sredu pridružio", rekao je pomoćni trener Risto Vidaković.

Povredjenog Krstajića i za prvu utakmicu suspendovanog Vidića u timu će zameniti Duško Tošić, Milan Stepanov ili Branislav Ivanović, koji nije bio na spisku za duel sa Belgijom.

"Ne razmišljam o mom mogućem nastupu od prvog minuta... Očekuju nas dve veoma bitne utakmice, ali sve je i dalje otvoreno, pošto je u našoj Grupi A bilo dosta iznenadjenja, koja su moguća i u nastavku takmičenja", rekao je Ivanović.

"Moramo da se prilagodimo situaciji, jer više nemamo prava na kiks. Moramo da pobedimo kako znamo i umemo, jer ako to ne učinimo, oprostićemo se od Evropskog prvenstva", dodao je Tošić.

Srbija je na osam dosadašnjih utakmica u kvalifikacionoj Grupi A osvojila 14 bodova, pet manje od vodeće Poljske, koja je odigrala meč više. Finska je na devet utakmica osvojila 17, a Portugal na osam mečeva 15 bodova.

"Sami smo sebi iskomplikovali situaciju porazom u Briselu. Nadam se da ćemo u narednim utakmicama pokazati da imamo kvalitet, što smo već učinili u nekim prethodnim susretima. Uvek sam optimista i ne vidim zašto ne bismo išli na pobede i nad Finskom i nad Portugalom", rekao je fudbaler sredine terena Miloš Krasić.

Sportski direktor reprezentacije Zoran Mirković ocenio je da će "orlovi" na naredne dve utakmice morati da osvoje barem tri boda, ako žele da ostanu u trci za plasmanom na Evropsko prvenstvo.

"Biće mnogo teško, pre svega zato što Finci uglavnom i napadaju dugim loptama na poslednju liniju, gde smo mi oslabljeni, jer ćemo
igrati bez standardnih štopera"
, naveo je Mirković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu