Nova vest
Fudbal

Nedelja, 13.05.2007.

21:29

U17: Krkić doneo titulu Španiji

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Kadetska reprezentacija Španije osvojila je titulu šampiona Evrope. U finalu 25. turnira, koje je igran u belgijskom gradu Turne, Španci su pobedili Englesku rezultatom 1:0, a jedini gol postigao je Bojan Krkić u 48. minutu. Krkić je u polufinalu postigao gol koji je Špance doveo do penala, a drugim golom na turniru im je obezbedio titulu. Utakmicu je sudio Dejan Filipović iz Srbije.

Španci su osvojili prvu evropsku titulu od kada je pre šest godina promenjena generacija kojoj pripada kadetsko prvenstvo sa 16 na 17 godina. Pre toga Španija je osvojila 6 šampionata u toj starosnoj kategoriji, uključujući i poslednji 2001. godine.

Pred finalni meč obe ekipe su bile prinuđene na nekoliko izmena u odnosu na ranije mečeve, zbog povreda i suspenzija.

Plejmejker Arsenalovog juniorskog tima Fran Merida umalo je asistirao za vodeći gol Španije u 22. minutu, ali su tri njegova saigrača kasnila u petercu zbog jakog vetra.

Džejson Stil, koji brani za sjajni juniorski tim Midlzbroa, bio je pod velikim pritiskom protivničkih napadača, a Jago Falke (Barselona) u tri navrata ga je ozbiljno ugrozio.

U drugom poluvremenu vetar je duvao ka španskom golu, ali je iberijski tim uprkos težoj situaciji uspeo da povede. Merida je uputio odličan šut, Stil ga je odbio, a buduća zvezda Barse Bojan Krkić se odlično snašao i šutem između dva odbrambena igrača doneo prednost svojoj selekciji.

Ako je Merida blistao u timu Španije, njegov klupski drug iz Arsenala Ris Marfi bio je odličan u drugom poluvremenu u selekciji Engleske, ali je najbolju šansu imao Čelsijev Majkl Vuds, koji je posle jednog prekida (standardni izvođač Nejtan Porit iz Midlzbroa) dobio loptu od nespretnog golmana Davida de Egee (Atletiko Madrid), ali je pogodio spoljnu stranu stative. U drugoj situaciji de Egea je uspeo da izvuče loptu iz donjeg ugla posle drugog Vudsovog šuta.

U finišu ponovo je blistao Krkić, koji je devet minuta postigao novi pogodak, ali je prilikom Falkeovog pasa Bojan bio u vođstvu. U preostalim minutima Krkić je još jednom opasno ugrozio Stila, koji se u toj situaciji bolje snašao.

Do polufinala Evropskog prvenstva u Belgiji stigle su i selekcije Belgije i Francuske. Nacionalni tim Srbije nije uspeo da se plasira na završni turnir, pošto je golom u pretposlednjem minutu poslednjeg kola kvalifikacija izgubila od Engleske 2:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve