Nova vest
Fudbal

Nedelja, 18.03.2007.

17:00

Pobede milanskih klubova

Izvor: Aleksa Gutović

Autor:Aleksa Gutović

Default images

Fudbaleri Intera i Milana zabeležili su nove pobede u 28. kolu italijanske Serije A. Inter je pobedio poslednjeplasirani Askoli u gostima 2:1, a Milan je na San Siru bio bolji od Atalante 1:0. U ostalim utakmicama Udineze je bio ubedljiv protiv Livorna 4:0, Torino je pobedio Mesinu u gostima 3:0, dok je duel Fiorentine i Rome završen bez golova.

Inter je i dalje neporažen u Seriji A. Ovoga puta izabranici Roberta Manćinija su savladali neugodni Askoli koji je bio u seriji od pet utakmica bez poraza. Nakon nezanimljivog prvog poluvremena, „crno-plavi“ do prednosti stižu u 65. minutu kada je na odličan centaršut Adriana natrčao Ibrahimović i volejem doveo goste u vođstvo.

Osam minuta kasnije Ibrahimović drugim golom udvostručuje prednost, i obezbeđuje tri boda za goste. Askoli je do kraja uspeo da smanji, pošto je u trećem minutu nadoknade siguran izvođač pebala bio Bonani. Inter je ubedljivo prvi na tabeli sa 76 bodova, 18 više od drugoplasirane Rome, dok je Askoli poslednji sa 19 bodova.

Samo jedan gol bio je dovoljan Milanu za tri boda protiv Atalante, a džoker je još jednom bio Masimo Ambrosini(na slici dole) koji je u 40. minutu sjajno natrčao na korner Kake i glavom smestio loptu iza golmana Atalante Kalderonija. „Crveno-crni“ su tokom celog meča bili bolji rival, ali Kaka i Điladrinjo u nekoliko navrata nisu imali sreće da savladaju Kalderonija. Milan je sada peti sa 43 boda, tri manje od četvrtog Lacija, a Atalanta deseta sa 32 boda.

Fudbaleri Udinezea zabeležili su trijumf posle šest mečeva posta. Di Natale je doveo domaćina do prednosti u 31. minutu. Šest minuta kasnije Asamoa udvostručuje prednost, da bi Di Natale u 69. minutu drugim golom i Bareto u 83. minutu iz penala doneli ubedljivu pobedu protiv Livorna. Ekipa iz Udina se sada popela na deveto mesto Serije A sa 35 bodova, dok je Livorno trinaesti.

Torino je zabeležio ubedljiv trijumf na gostovanju Mesini, i sada je u seriiji od četiri meča bez poraza od kojih su tri pobede. Strelci na gostovanju na Siciliji za Torino bili su Roberto Muci u 26. Rosina u 77. iz penala i Stelone u 85. minutu. Torino je sada 12. sa 31 bodom, a Mesina je 18. sa 24 boda.

U poslednjoj utakmici 28. kola u večernjem terminu na Olimpiku Lacio je pobedio Empoli. Za nastavak sjajne serije "belo-svetloplavih" pobrinuli su se Pandev, Roki i Manfredini, a toskanski klub smanjio je u 89. minutu. Lacio se učvrstio na trećem mestu, pet bodova ispred Palerma i sada ga od drugoplasirane Rome deli samo devet bodova)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve