Nova vest
Fudbal

Utorak, 31.07.2007.

14:43

Igra se revanš Partizan - Zrinjski!

Izvor: MR

Autor: MR

Default images

Fudbalski klub Partizan nastaviće, za sada, takmičenje u Kupu UEFA. Apelaciona komisija Uefe razmatraće Partizanovu žalbu 10. avgusta, kada će biti doneta konačna odluka o sudbini Partizana u Evropi ove sezone, a "crno-beli" će u međuvremenu, u četvrtak, odigrati planiranu revanš utakmicu prvog kola kvalifikacija protiv Zrinjskog.

Evropska fudbalska unija prihvatila je u utorak zahtev beogradskog kluba da se sprovođenje odluke o suspenziji odloži do razmatranja žalbe, što znači da će "crno-beli" u četvrtak moći da odigraju revanš utakmicu protiv Zrinjskog, a takođe će se, u slučaju (očekivanog) prolaska, naći u žrebu za drugo kolo kvalifikacija, koje je na programu u petak, potvrdio je pravni predstavnik FK Partizan Darko Grubor.

Mi smo u ponedeljak, uz žalbu, uputili i zahtev da se izvršenje prvostepene odluke Uefe suspenduje do donošenja odluke o žalbi. Uefa je u utorak prihvatila taj zahtev, što će imati za posledicu da se utakmica protiv Zrinjskog odigra kako je planirano, u četvrtak, uz prisustvo publike. Sigurni smo da ćemo u petak biti u žrebu i da ćemo dobiti protivnika u drugom kolu, a da li ćemo u njemu nastupiti, to će se znati 10. avgusta, kada bude održan sastanak Komisije za žalbe Uefe”, rekao je pravni predstavnik Partizana.

Iz Partizana je posebno naglašeno da će revanš utakmica protiv Zrinjskog biti pod nezapamćenim nadzorom Uefe i da bi u slučaju i najmanjeg incidenta, šanse za usvajanje žalbe praktično nestale. 

Ono što nije napisano u dopisu Uefe, ali što je očigledno, je da će ta utakmica biti odlučujući test i za klub i za navijače. Ako utakmica prođe bez incidenata, naše šanse za usvajanje žalbe, koje nisu baš velike, će porasti. Ukoliko bude i najmanjih incidenata, ne samo da će naša žalba biti odbijena, nego će protiv nas biti pokrenut još jedan postupak, sa ko zna kakvim posledicama. Ovo je prilika da pokažemo da su incidenti u Mostaru samo produkt specifičnih okolnosti koje su tamo vladale. Mi verujemo da su naši navijači svesni te situacije i da će pokazati da im je interes kluba, fudbala i sportski interes naše zemlje u prvom planu”, dodaje Grubor.

Karte za utakmicu protiv Zrinjskog prodavaće se na blagajnama stadiona FK Partizan od srede, od 10 časova, po ceni od 200 dinara za južnu i severnu i 400 dinara za istočnu i zapadnu tribinu. Utakmica je zakazana za četvrtak od 20.30.

Portparol Partizana Marko Vjetrović istakao je da je beogradski klub stupio u kontakt sa predstavnicima Zrinjskog, koji su potvrdili da će mostarska ekipa u Beograd doputovati autobusom u sredu oko 19 časova. Za sada, međutim, niko nije mogao da potvrdi da li će u Beograd doputovati i navijači Zrinjskog, ali će svi detalji biti poznati u sredu ujutro.

Zamenik generalnog sekretara Partizana, Gordan Petrić, potvrdio je da je UEFA izašla u susret Partizanu.
"Danas smo dobili odluku disciplinske komisije UEFA da možemo da odigramo utakmicu u četvrtak protiv Zrinjskog i da ćemo ići u petak na izvlačenje za sledeći krug, ako prođemo, naravno, i da će se naša žalba razmatrati do 10. avgusta. Naravno, UEFA nam je tu izašla u susret jer smo mi tražili da se ova utakmica protiv Zrinjskog odigra i posle će imati vremena da razmotre našu žalbu".

Petrić smatra da je ova odluka UEFA veliki test za klub i za navijače:
"To što nam je UEFA dala mogućnost da odigramo utakmicu u četvrtak, to je jedna velika provera za nas, kako igrače na terenu, tako i za ljude koji će gledati utakmicu, odnosno navijače. Ja se nadam da ćemo se napokon uozbiljiti svi mi, pogotovo navijači i privesti utakmicu kraju na pravi način, bez ikakvih problema ili bez bilo kakvih incidenata".

Partizan je do prilike da ipak odigra revanš meč došao zahvaljujući dobrom čitanju UEFA-inog Disciplinskog pravilnika. Po članu 51, paragraf 2 predsedavajući Odbora za žalbe doneo je odluku da se prvobitna kazna "crno-belim" suspenduje, jer bi u slučaju da žalba Partizana na jednogodišnju suspenziju, trenutnu eliminaciju iz Kupa UEFA i novčanu kaznu od 30.000 evra bude prihvaćena – ta odluka bi bila besmislena, pošto bi već prošao rok za odigravanje revanš meča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

271 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu