Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 25.08.2011.

18:12

Zvezda nemoćna, Ren u Ligi Evrope

Fudbaleri Crvene zvezde nisu uspeli da se plasiraju u Ligu Evrope pošto su u revanš meču plej-ofa poraženi u Francuskoj od Rena sa 4:0.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Francuski tim dalje je prošao sa ukupnih 6:1, pošto je u prvoj utakmici odigranoj u Beogradu slavio sa 2:1.

Ren je sav posao završio već u prvih 20 minuta revanša. Prvi gol postigao je Montano sjajnim udarcem u desetom minutu, a devet minuta kasnije na 2:0 povećao je Mvila sa penala.

U nastavku meča Zvezda je odigrala bolje, ali razlika u kvalitetu bila je očigledna, pa su Pažo šest minuta pre kraja i Kembo-Ekoko u poslednjem minutu postavili konačnihih 4:0. Ren je u dva duela pokazao da je bolja ekipa, pre svega fizički, pa sasvim zasluženo ide u grupnu fazu Lige Evrope.

Crvenoj zvezdi ostaje da se okrene domaćim takmičenjima i pokuša da posle četiri godine dođe do titule koja bi automatski donela slabije rivale u borbi za grupnu fazu evropskih takmičenja.

Duel u Renu oba tima počela su nepovezano, ali je domaćin od samog starta krenuo agresivno uz presing koji je vršen na zadnju liniju crveno-belih. Kapiten Nenad Kovačević već u prvih sedam minuta napravio je dve velike greške koje nisu kažnjene, a u napadu je najviše pokušavao Darko Lazović.

Već u desetom minutu Ren je poveo. Gol je postigao Montano koji je fantastično šutirao iskosa sa leve strane posle jedne finte. Pokušala je Zvezda u narednih nekoliko minuta da uzvrati, ali bilo je očigledno da je Ren znatno kvalitetniji. U 16. minutu sjajnu priliku imao je Fere, ali je u pokušaju da lob udarcem prebaci Bajkovića prebacio i gol.

Međutim, samo minut kasnije, Ren je dobio penal. Kana-Bijik pobegao je neopreznoj odbrani Zvezde, Adi ga je oborio, a siguran izvođač bio je Mvila za 2:0.

Nakon drugog gola domaće ekipe u Renu je počeo da pada jak pljusak, pa je ritam u nastavku prvog dela opao. Zvezda je donekle uspela da uspostavi ravnotežu na terenu, ali je i dalje veoma teško dolazila do prilike za udarac. Osim dva kornera i po jednog pokušaja Mijailovića i Borhe, ništa značajnije crveno-beli nisu uradili u prvih 45 minuta.

Već u poluvremenu Prosinečki je umesto Mijailovića uveo Kaluđerovića, a Zvezdin napadač imao je sasvim solidnu priliku već u svom praktično prvom kontaktu sa loptom. Prilika je međutim propala i ostalo je 2:0. U 67. minutu Ren je lako mogao do trećeg gola. Kembo-Mkoko sjajno je prošao tri UZvezdina igrača po levoj strani, centrirao je na drugu stativu a tamo je Mvila imao čak dva pokušaja, ali bez uspeha.

Pokušao je Prosinečki i uvođenjem Mezenge, crveno-beli su se u potpunosti oslobodili pritiska domaćina u drugogm delu drugog poluvremena, ali nisu uspeli da dođu do stoprocentne šanse. Ren je mirno priveo utakmicu kraju, a u 81. minutu Bukari je propustio odličnu priliku da poveća i na 3:0.

Najbolju šansu na utakmici Zvezda je imala sedam minuta pre kraja. Mezenga je odlično proigrao Kaluđerovića, ovaj je izašao sam ispred golmana Rena, ali nije uspeo ni da šutira ni da asistira Kaduu, pa je Zvezda kažnjena već u sledećem napadu. Akcija je išla po levoj strani, Kemba-Ekoko je dobio odličnu loptu od Dalme i prosledio je na drugu stativu gde je uklizao Pažo za 3:0.

To međutim nije bio i konačan rezultat, pošto je u poslednjem minutu posle klasičnog kontra napada Kembo-Ekoko lako savladao Bajkovića i postavio konačnih 4:0.

Crvena zvezda: Bajković, Mikić, Tošić, Vilotić, Adi, Mijailović, Kovačević, Dimitrijević, Lazović, Kadu, Borha.
Ren: Kostil, Teofil-Katerin, Tetej, Pitroipa, Fere, Bukari, Kana-Bijik, Mvila, Montano, Boje, Danze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

357 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu