Nova vest
Fudbal

Subota, 23.02.2013.

17:20

Vengeru 80 mil. evra za pojačanja?

Menadžer Arsenala Arsen Venger dobiće preko 80 miliona evra za pojačanja u narednom prelaznom roku, prenose engleski mediji.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Arsenal nema trofej od 2005. godine, a prošlog vikenda ispao je iz FA Kupa od Blekburna.

Tokom nedelje je na svom stadionu izgubio od Bajerna sa 3:1 u prvom meču osmine finala LŠ i tako povećao šanse da i ovu godinu završi bez ijedne titule.

Slična situacija je i u prvenstvu, londonski klub se trenutno nalazi na petom mestu Premijer lige što je čelnike ’Tobdžija’ navelo da "odreše kesu".

Sam Venger je istakao da je klub trenutno u situaciji da može da troši novac i da se nadmeće za najveće talente na fudbalskom tržištu.

"Mislim da smo sada u situaciji u kojoj možemo trošiti veliki novac. Planirali smo da jedan deo novca potrošimo negde oko Božića, ali nismo našli pravog igrača. Ipak, nisam rad da mnogo trošim. Prvo, novac imamo samo privremeno, a drugo, u Engleskoj vlada mišljenje da se sve može rešiti novcem što često nije slučaj", rekao je Venger.

Arsenal je će na leto imati mogućnost da potroši više novca nego što je to uobičajeno za njih zbog novog sponzorskog ugovora sa kompanijom ’Emirejts’ u iznosu od 173,5 miliona evra (150 miliona funti).

"Postoje dva načina na koji ćemo potrošiti tu sumu, jedan su transferi a drugi su plate",dodao je Venger.

Francuski stručnjak ipak misli da nije toliki problem u parama već u nalaženju pojačanja.

"Verujem da novac nije problem, u pitanju je pronalaženje igrača koji će pojačati vaš tim. Ako bismo sutra našli fudbalera vrhunske klase, radili bismo na njegovom dovođenju", istakao je menadžer 'tobdžija'.

Pored prodaje Van Persija Junajtedu za 24 miliona funti, Arsenal će dobiti još jednu finansijsku injekciju. Od sledeće sezone igrači kluba iz Londona će umesto dresova kompanije 'Najki' nositi opremu kompanije 'Adidas'. Finansijski detalji ugovora nisu precizirani ali se spekuliše da su Nemci izdvojili veliku sumu za sponzorstvo Arsenala.

Venger na 'Emirate' želi da dovede nekoliko zvučnih pojačanja kao što su Pepe Reina, Stevan Jovetić, Mario Gece i Viktor Vanijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Anri: "Mi smo fiksirani na zlato"

Francuski legendarni fudbaler i sadašnji trener Tijeri Anri izjavio je danas da će olimpijski fudbalski tim Francuske imati samo jedan cilj - da osvoji zlatnu medalju.

Beta

23:12

9 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu