Nova vest
Fudbal

Subota, 20.12.2014.

17:49

Barsa petardom najavila praznike

Fudbaleri Barselone ubedljivom pobedom od 5:0 nad Kordobom završili su 2014. godinu.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Barselona je na svom terenu lagano izašla na kraj sa gostima i u dobrom raspoloženju ide na pauzu zbog Novogodišnjih i Božićnih praznika.

Posle ovog trijumfa Katalonci su godinu završili na drugom mestu sa bodom manje od prvoplasiranog Real Madrida, koji ima i utakmicu manje.

Na 'Nou Kampu' sve je počelo dobro po izabranike Luisa Enrikea, kada je Pedro već u drugom minutu pobegao odbrani, dobio odličnu loptu Rakitića i iz neposredne blizine je poslao u mrežu.

Do kraja poluvremena nije bilo golova, iako su gosti, tačnije Gilas i Huan Karlos promašili izgledne šanse.

Kazna je stigla već početkom drugog poluvrema – Pedro je prošao po levom boku, asistirao Suaresu u petercu, kome nije bilo teško da postigne prvi pogodak za Barsu u Primeri.

Na sledeći gol se čekalo do 80. minuta, da bi Pike neposredno po ulasku u igru iskoristio odličan centaršut Pikea iz skraćenog kornera. Posle toga na scenu je stupio u ovom meču povučeni Lionel Mesi, sa dva pogotka do kraja susreta.

Argentinac je prvo na penalu sačekao odbijenu loptu i desnom unutrašnjom je poslao pod prečku, da bi u poslednjem napadu nakon nestvarnog prijema potvrdio petardu pred praznike.

Kordoba, koju vodi naš Miroslav Đukić, a za koju je Aleksandar Pantić odigrao ceo meč, posle ovog poraza pala je na pretposlednje mesto sa 11 bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu