Nova vest
Fudbal

Subota, 18.04.2009.

10:40

Liverpul suspendovao Itanđea

Rezervni golman Liverpula Čarls Itanđe suspendovan je na 14 dana, dok se ne istraži njegov postupak tokom obeležavanja 20-godišnjice Hilsboroa.

Izvor: B92, eurosport

Autor:B92, eurosport

Default images

TV kamere uhvatile su 26-godišnjeg Francuza kako se smeje na memorijalu. 15. aprila 1989. godine na meču polufinala FA kupa između Liverpula i Notingem Foresta poginulo je 96 osoba. "Čarls Itanđe je i zvanično suspendovan na 14 dana dok se ne istraži njegov postupak tokom memorijala", stoji u saopštenju na klupskom veb sajtu.

Njegov postupak je razjario naviječe Liverpula. Stotine stanovnika tog grada se prema izveštajima žalilo na ponašanje francuskog golmana. Trener 'crvenih' Rafa Benites rekao je Itanđeu da ne dođe na trening u petak.

"Mislim da on nije shvatio važnost tog događaja. Takvo ponašanje je nedopustivo. Mislim da on neće biti u klubu nakon leta", rekao je predsednik kluba navijača Liverpula Riči Peder.



Itanđe je u Liverpul stigao u avgustu 2007. godine, a narednog meseca je i debitovao za klub. Nakon toga zabeležio je još šest nasupa iste sezone, ali od tada nije zaigrao za prvi tim. Prošlog leta stavljen je na transfer listu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu