Nova vest
Fudbal

Sreda, 14.12.2011.

13:24

Santos prvi finalista klupskog SP

Brazilski Santos prvi je finalista Svetskog klupskog prvenstva pošto je sa 3:1 (2:0) eliminisao domaćina Kašivu.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Šampion Južne Amerike je već na poluvremenu imao dva gola prednosti sjajnim pogocima Nejmara i Borhesa, Sakai je smanjio na 2:1 početkom drugog poluvrmena, ali je Danilo iz sobodnog udarca potvrdio pobedu Brazilaca.

Santos će u finalu, koje je na programu 18. decembra u Jokohami igrati protiv boljeg iz duela Barselone i Al Sada koji u četvrtak igraju drugo polufinale. Peto mesto zauzeo je meksički Monterej.

Santos je odlično odigrao u prvom poluvremenu, a poveo je u 19. minutu kada je najtalentovaniji fudaler sveta Nejmar lažnjakom izbacio jednog rivala, a onda “kiflom“ sa oko 18 metara savladao nemoćnog Sugena.

Samo pet minuta kasnije Brazilci su udvostručili prednost pošto je i napadač Borhes na sličan način kao i Nejmar van kaznenog prostora poslao loptu u gornji ugao gola domaćina.

Kašiva je u nastavku uspostavila ravnotežu, stigla do nekoliko šansi, a upornost se Japancima isplatila u desetom minutu drugog poluvremena kada je Sakai glavom posle kornera Horhea Vagnera zatresao mrežu Rafaela.

Ipak, desetak minuta posle toga Danilo je prelepim golom iz slobodnog udarca otklonio neizvesnost, pokazavši da ga nije mnogo uzdrmao zamljotres koji je pogodio taj deo Japana nekoliko sati pre meča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Anri: "Mi smo fiksirani na zlato"

Francuski legendarni fudbaler i sadašnji trener Tijeri Anri izjavio je danas da će olimpijski fudbalski tim Francuske imati samo jedan cilj - da osvoji zlatnu medalju.

Beta

23:12

9 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu