Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 11.10.2007.

13:54

Rukavina: "Jermenija nije kao pre"

Izvor: MR

Autor: MR

Default images

Fudbalska reprezentacija Srbije doputovala je u Jerevan gde će u subotu igrati sa Jermenijom u kvalifikacijama za EP. Srpska selekcija na Kavkazu će provesti nedelju dana, jer ih posle Jermenije očekuje meč sa Azerbejdžanom. Srpski tim stigao je u Jerevan dodatno oslabljen, jer je belgijski Standard insistirao da napadač Milan Jovanović ne putuje na Kavkaz jer još nije zalečio povredu.

Ranije je selektor Havijer Klemente ostao gotovo bez cele odbrane, zbog povreda Vidića i Krstajića i suspenzije Dragutinovića.

Da bi se plasirala na šampionat Evrope Srbija mora da dobije oba duela u sledećih sedam dana.

Kapiten Partizana Antonio Rukavina izjavio je za B92 pred poletanje aviona za Jermeniju da je pred selekcijom Srbije težak posao.

"Čeka nas teška utakmica. Znamo da Jermenija kod kuće nije izgubila nijednu utakmicu, i zbog toga idemo tamo sa dodatnim oprezom. Jermenija više nije ono što je bila pre nekoliko godina, ekipa kod koje ideš po pobedu i neizvesna je samo gol-razlika. Sada su mnogo ozbiljnija ekipa i neće biti lako. Ipak, u ove dve utakmice mi miramo da idemo na pobedu, jer bismo onda mogli da sa dve pobede kod kuće, nad Kazahstanom i Poljskom, obezbedimo plasman na EP".

Rukavina će biti deo odbrambene četvorke, koja je zbog brojnih povreda i suspenzija potpuno podmlađena.

"Na prošlom Evropskom prvenstvu za mlade pokazali smo da Klemente treba da ima poverenja u nas. Činjenica je da nismo dovoljno iskusni, ali mi imamo poverenja u sebe i siguran sam da što se tiče odbrane neće biti nikakvih problema", kaže Rukavina.

Kovačević: "Vreme je da završimo sa katastrofama"

Fudbaler Lansa Nenad Kovačević kaže da je ključ uspeha u kvalifikacijama koncentracija na sledeći meč.

"Podjednako su teške obe utakmice, ali uvek moramo da razmišljamo kao da nam je sledeći meč najteži. Zato sada razmišljamo o Jermeniji, a kada ih pobedimo, onda ćemo o Azerbejdžanu".

Jermenija ima odličan skor na svom terenu, čega su svesni u našem timu.

"Moramo da prevaziđemo umor. Svesni smo kako Jermeni igraju na svom terenu, tamo ih nisu pobedili ni Portugal, ni Poljska. To je razlog više da ozbiljno uđemo u meč", rekao je Kovačević za B92.

Na Kavkazu je naš državni tim osdigrao samo jednu utakmicu – legendarni poraz od Azerbejdžana (1:2). Kovačević je tada bio u ekipi.

"Prisustvovao sam svim katastrofama poslednjih godina, osim 2:2 sa Azerbejdžanom u Podgorici. Mislim da je stvarno red da se sa tim završi. Svesni smo koji je ulog i znamo da su ovo dva kapitalna meča za odlazak na Evropsko prvenstvo".

Meč Jermenija – Srbija igra se u subotu od 17 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu