Nova vest
Fudbal

Subota, 11.02.2012.

15:40

Suares pogodio, ali Evra slavio

Fudbaleri Mančester junajteda revanširali su se najvećem rivalu Liverpulu sa skorašnju eliminaciju iz FA Kupa.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

“Crveni đavoli” su u premijernom meču 25. kola Premijer lige nastavili dominaciju u derbijima sa “redsima” i sa 2:1 slavili na “Old Trafordu”.

Luis Suares je dočekao svojih pet minuta da golom utiša sve na “Teatru snova”, ali se na kraju ipak radovao Patris Evra zahvaljujući dvostrukom strelci Vejnu Runiju na startu drugog poluvremena.

Duel na “Old Trafordu” prošao je bez incidenata, iako su Patris Evra i Luis Suares imali napet susret ouči početka utakmice. Suares je istrgao ruku iz Evrine šake, dok je Rio Ferdinand odbio da se rukuje sa Urugvajcem.

Na poluvremenu su navodno Suares i Evra ponovo ušli u sukob, Francuz je verovatno želeo objašnjenje za dođagaj sa početka meča, ali je sve smirio Martin Škrtel.

Na radost svih ljubitelja fudbala, u centru pažnje ipak je bila igra. Junajted je u meč ušao sa dva velika motiva, da se revanšira za eliminaciju iz FA kupa, i nastavi trku sa Sitijem za titulu. Da li je presudila ta motivacija ili, pak, kvalitet tima Ser Aleksa Fergusona, nije ni bitno.

Prvo poluvreme nije donelo zanimljiv fudbal, samo po jednu šansu na obe strane, a najbolju za Junajted propustio je Pol Skols koji je centaršut drugog veterana Rajana Gigsa dočekao na četiri metra od gola, ali je njegov dobar udarac glavom refleksnom intervencijom zaustavio Pepe Reina.

Međutim, “crveni đavoli” dočekali su svojih pet minuta, i to uvodnih u drugo poluvreme. Već u drugom minutu nastavka Vejn Runi je uhvatio sjajan volej iz neposredne blizine i doneo prednost Junajtedu.

Nisu prošla ni dva minuta, a “Vaza” je ponovo šokirao Kenija Dalgiša. Sjajno je istrčao i posle niskog centaršuta Luisa Antonija Valensije loptu poslao kroz noge Reini za velikih 2:0.

Deset minuta kasnije Runi je postigao i treći gol, ali je on poništen zbog faula Evansa. Inspirisani centarfor Junajteda nastavio je da preti rivalu, da bi u 60. minutu imao bizaran promašaj.

Valensija je ponovo poslao loptu po zemlji, Skols ju je preskočio, ali je Runi loptu poslao pored gola. To nije smeo da promaši. Zbog toga je 20 minuta kasnije Junajted kažnjen. Svoj momenat dočekao je Luis Suares i golom utišao prepuni “Old Traford”.

Čarli Adam je centrirao sa oko 30 metara od gola, a lopta je stigla do Urugvajca koji je doneo napetu završnicu. Urugvajac je mogao da donese veliki bod Liverpulu, ali je u samom finišu meča iz odlične situacije šutirao glavom preko gola.

Junajted je sačuvao prednost i preuzeo prvo mesto na tabeli sa bodom više od Sitija, bar do nedelje kada “građani” gostuju Aston Vili.

Mančester junajted: De Hea - Rafael Da Silva, Ferdinand, Evans, Evra - Kerik, Skols, Valensija, Gigs, Velbek - Runi.

Liverpul: Rejna - Džonson, Škrtel, Ager, Enrike - Džerard, Spiring (Kerol 61'), Henderson - Kujt (Adam 75'), Dauning (Belami 61') - Suares

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu