Nova vest
Fudbal

Utorak, 06.08.2013.

13:39

Gardijan: Srpska liga je besmislena

Britanski "Gardijan" ocenio je srpsku ligu "besmislenom" navodeći da se svake sezone očekuju titula za Partizan i nastavak Zvezdinog "puta samouništenja".

Izvor: B92, Guardian

Autor:B92, Guardian

Default images

Sukobi igrača, problemi oko viza i plata, kao i sumnjive sudijske odluke dominiraju istočnoevropskom scenom, navodi poznati komentator lista Džonatan Vilson i dodaje da dok se Zapad bavi transfer sagama Gereta Bejla, Vejna Runija, Luisa Suareza i Roberta Levandovskog, na Istoku postoje druge zanimljivosti.

Vilson je u kratkom osvrtu na dešavanja iz ovog dela Evrope pomenuo Rusiju, Kazahstan, Ukrajinu, Bugarsku i Srbiju:

"Vuk Rašović ne gaji iluzije da će o njegovom radu suditi na osnovu rezultata u domaćem prvenstvu i zna da je važno samo ono što se dešava u Evropi. Zbog toga je 3. kolo kvalifikacija protiv Ludogoreca ključno za njega. Dok Crvena zvezda nastavlja svoj žalosni put samouništenja, srpska liga je postala skoro besmislena, nešto u čemu se prosto očekuje da Partizan trijumfuje. Rašović je došao u maju, a već je pokupio jednu titulu, šestu u nizu za svoj tim.

On ima mladu ekipu, i uz četiri velika odlaska ovog leta, ekipu koja se našla u periodu tranzicije. On priznaje da i dalje čeka da se 'uklope sve kockice', ali i zna da bi eliminacija pre plej-ofa za Ligu šampiona bili neuspeh", navodi "Gardijan" i citira Rašovićevu optimističnu izjavu pred revanš sa Ludogorecom.

Džonatan Vilson često piše za "Gardijan" komentare o istočnoevropskom fudbalu, fudbalskoj taktici, a autor je pet knjiga, među kojima je i čuvena "Inverting the Pyramid", delo o istoriji fudbalske taktike koja je 2009. pobrala brojne nagrade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

141 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu