Nova vest
Fudbal

Sreda, 06.02.2013.

18:41

Remi novih "Orlića" u Izraelu

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije igrala je bez golova u Netanji, u prijateljskom meču sa nacinalnim timom Izraela.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srbija je počela pripreme generacije 1992. za novi kvalifikacioni ciklus, koji vodi na šampionat u Češkoj 2015. godine.

Izrael je nastupio sa igračima rođenim posle 1. januara 1990. godine, jer se sprema za Evropski šampionat, čiji je domaćin u junu.

Srbija: Nikola Perić, Uroš Spajić, Marko Petković (Mile Savković 60), Uroš Ćosić (Uroš Vitas 46), Aleksandar Pantić (Nikola Trujić 14), Aleksander Kovačević (Đorđe Despotović 60), Miloš Jojić (Lazar Ćirković 84), Darko Brašanac, Luka Milunović, Aleksandar Mitrović (Marko Poletanović 60), Uroš Radaković (Nikola Aksentijević 46).

Utakmici u Netanji prisustvovalo je svega stotinak gledalaca, što je za Izraelce ozbiljan problem, jer se spremaju da za četiri meseca ugoste najbolje evropske igrače generacije.

Domaćini su posle utakmice bili impresionirani golmanom kulskog Hajduka Nikolom Perićem, kojeg su proglasili za igrača utakmice posle nekoliko dobrih intervencija u drugom delu.

Prvu šansu na meču imala je Srbija u 19. minutu, Petković je odigrao za Milunovića, koji je pogodio stativu. Novu šansu naš tim je imao u 40. minutu, kada je Jojić pobegao Idu Leviju, ali nije uspeo da savlada Borisa Klejmana.

Srbija je prvo poluvreme odigrala izvanredno, sprečivši rivale da upute ijedan šut na gol. Od samog starta drugog poluvremena domaćin je krenuo žešće, pa je kapiten Nir Biton naterao Perića na prvu intervenciju. Mladi Kuljanin je tri minuta kasnije stigao pre Moanesa Dabura posle prve ozbiljne akcije Izraelaca.

Isti igrač, koji je jedan od samo tri izraelska startera koji će i od septembra moći da igraju za U21 tim, odlično se snašao u 72. minutu – primio je loptu leđima golu, okrenuo se i izbacio čuvare, ali je Perić bio siguran. Na red je u finišu došao i Jisrael Zaguri, koji je imao dve prilike, ali je Perić ponovo bio odličan.

Meč je tako ztavršen bez golova, a Radovan Ćurčić iskoristio je priliku da isproba veliki broj igrača. Kvalifikacije za EP 2015 počinju u septembru. U prva dva meča rival Srbije je mladi tim Kipra, a u grupi su još Severna Irska, Belgija i Italija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu