Nova vest
Fudbal

Utorak, 02.06.2009.

20:24

Geret Beri pojačao Siti

Dosadašnji kapiten Aston Vile, Geret Beri prešao je za 12 miliona funti u Mančester siti i potpisao petogodišnji ugovor sa ’građanima’.

Izvor: B92, BBC

Autor:B92, BBC

Default images

Iako je vlasnik Sitija, Šeik Mansur iz investicionog fonda iz Abu Dabija, najavio da će ovog leta potrošiti veliku sumu novca na pojačanja, prelazak Berija u Siti predstavlja veliko iznenađenje, posebno zbog toga što je prethodnog leta bio blizu prelaska u Liverpul. On je tada ipak odlučio da ostane u Vili i pomogne klubu da dođe do šeste pozicije na tabeli i plasmana u Evropa Ligu.

Kao glavni razlog za ostanak u Birmingemu, vezni igrač je naveo želju da nastupa u Ligi šampiona, a sada će igrati u klubu koji se nije kvalifikovao ni za jedno evropsko klupsko takmičenje.

Bivši menadžer Aston Vile, Grejem Tejlor veruje da je Beri izabrao Siti pošto će se ’građani’ sledeće sezone najverovatnije boriti za neku od pozicija koje vode u Ligu šampiona.

"On veruje da će Mančester Siti dovesti kvalitetne igrače koji će im omogućiti plasman u LŠ naredne sezone“, izjavio je Tejlor.

Tokom 12 sezona u Aston Vili 28-godišni Beri je odigrao 440 utakmica i postigao 52 gola.440 utakmica. Za reprezentaciju Engleske nastupio je 29 puta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

Najveće zvezde EURO

Ljubitelji fudbala širom Evrope i sveta željno iščekuju da vide svoje omiljenije reprezentacije kako se bore za pehar namenjen najboljem na Starom kontinetu.

B92.sport

20:15

7 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu