Zvezdina "potraga" za startnih 11

Izvor: IL

Nedelja, 05.02.2006.

12:04

Default images

Prvu utakmicu u drugoj fazi priprema fudbaleri Crvene zvezde odigraće u nedelju od 16:30 protiv poljske Legije, drugoplasiranim timom šampionata Poljske.

Trener Zenga od tog meča tražiće najboljih jedanaest, pa ostaje da se vidi hoće li crveno-beli istrčati u sastavu: Stojković, Basta, Biševac, Dudić, Luković, Janković, Milovanović, Mudrinić (Mladenović), Milijaš, Suzuki, Žigić, koji je najviše uvežbavan na jednom od poslednjih treninga.

"Napravili smo veoma dobru pripremu u prvom delu," napomenuo je trener Zenga u razgovoru sa novinarima. "Bio je to specijalni deo, u kojem nismo dali mnogo značaja rezultatima u prijateljskim utakmicama. Sad smo prešli na brzinu, znači, sad počinjemo da razmišljamo i o rezultatima. U ovom delu godine zavisi kako su ostale ekipe radile, trenirale... Protivnici mogu biti i ispred i iza nas, mi to ne znamo, ali u ovoj fazi želimo pobedama da ekipi podignemo moral."

Kako se uklapa Japanac Suzuki?

"Veoma je jednostavno, on je odigrao 54-55 utakmica za svoju reprezentaciju, znači, kao igrač mora da je već formiran. Njegov ulazak trebalo bi da se prati dan za danom, čekamo ga i dajemo mu što jednostavnije zadatke. Bilo ko da se stavi na njegovo mesto, ne bi mu bilo lako. Evo, da njegov prevodilac hoće nazad u Japan, jer u Srbiji živi 15-20 godina, vratili bi ga u Beograd," našalio se šef struke pokazujući na Magaasaki Tominagu. "Promenio je klimu, sredinu, treba mu vremena. Nadamo se da može da iskaže vrednost, očekujemo to od njega, čime bi i ekipa dobila na kvalitetu."

Koju ste mu ulogu namenili, drugog špica ili u veznom redu?

"Može da igra kao špic ili vezista bez problema. Ako budemo igrali u sistemu 4-2-3-1, što je bio slučaj u finišu jeseni, može da bude na bilo koja tri mesta iza jednog napadača. Ako igramo u 4-4-2 može i kao drugi špic. Ima ofanzivne karakteristike, ali može da se stavi i na stranu. Rekao bih da je on nešto kao Mutu iz Juventusa."
fc-redstar.net
Ogroman broj igrača konkuriše za mesta u veznom redu i napadu, da li je sad veći problema izabrati, nego jesenas kad niste imali mnogo mogućnosti?

"Problem može da bude samo izbor. Po meni, veliki treneri moraju da znaju u određenom momentu da odluče ko bi trebalo da igra. Ja znam da će uvek biti interesantno kako ću odlučiti, neko će imati sigurno drugo mišljenje, što je normalno. Reći ću samo da 11 igrača može da igra, a da neko mora da sedi na klupi."

Biće, verovatno, i nezadovoljnih?

"Jedan od problema igrača u Srbiji je što su previše sigurni da će igrati, da im je mesto u timu zagarantovano. Želeo sam da se poveća konkurencija, jer hoću da igrači više rade za ekipu, za njenu dobrobit. To može da se postigne samo kad imaš malo veću konkurenciju. U jednom momentu može biti bolno da staviš nekog na klupu, ili čak tribine, ali ne radim na osnovu toga da li mi je neko simpatičan ili nije, već samo zbog dobrobiti ekipe. Samo na osnovu toga što mislim da bi neko u tom momentu trebalo da igra. Znači, samo zbog ekipe," konstatovao je šef stručnog štaba lidera šampionata i polufinaliste domaćeg kupa, Valter Zenga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: