Nova vest
Košarka

Nedelja, 17.09.2017.

23:53

Dragić: Povlačim se, Dončić će biti među najboljima na svetu

Slovenački košarkaš Goran Dragić najavio je povlačenje iz reprezentativnog dresa nakon osvojene zlatne medalje na Evrobasketu.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Dragić: Povlačim se, Dončić će biti među najboljima na svetu
fiba.com

Dragić je rekao da još uvek čeka NBA prsten i da je ovo najveće dostignuće u njegovoj karijeri.

"Definitivno jeste. Još uvek čekam taj NBA prsten, ali ovo je nešto drugo. Ovo je za moju zemlju. Moja zemlja mi je dala sve. Rođen sam i odrastao tu. Drago mi je da mogu da uzvratim nešto narodu Slovenije. Videli ste koliko je publike bilo u hali, hvala im od sveg srca", rekao je Dragić za Grčku nacionalnu televiziju.

On je odigrao majstorski meč pre problema sa grčevima, 26 poena u prvom poluvremenu i ukupno 35 trasirali su put Sloveniji ka zlatu. Time je ujedno postavljen i rekord za najviše poena jednog slovenačkog igrača u nacionalnom dresu u istoriji.

"Da definitivno. Bio je u finalu, ali nije stvar u mom nastupu nego u timu. Saigrači su mi pomogli. I treneri. Svi najbolji potezi polaze od trenera. Oduvek smo sanjali pobedničko postolje, da završimo u prve tri ekipe. Ovo je bila moja poslednja prilika jer će su posle ovoga verovatno povući. Ovaj mesec je jednostavno bio sjajan", rekao je košarkaš Majami Hita.

On je tokom drugog poluvremena imao grčeve, ali su ga odmenili saigrači u koje je imao poverenja da će do kraja izgurati finale.

"Prepelič je istupio, Blažič je istupio, znamo kako da igramo kao tim i nisam bio uplašen. Možda nervozan", kaže Dragić koji predviđa veliku karijeru 18-godišnjem Luki Dončiću.

"On će biti najbolji igrač u Evropi za nekoliko godina. I u NBA! Rođeni je pobednik. Ne šalim se. Upamtite moje reči, on će biti jedan od najboljih na svetu", naglašava Dragić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve