Nova vest
Košarka

Sreda, 09.09.2015.

19:54

Produžetak koban za Nemce - Italija i Srbija za prvo mesto

Košarkaši Italije pobedili su Nemačku rezultatom 89:82 posle produžetka, iako je domaćin Evrobasketa imao šansu za trijumf u finišu regularnog dela meča.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images
foto: Beta/AP

Uprkos fenomenalnoj partiji, tragičar meča je plejmejker Denis Šreder, ubacio je 29 poena uz sedam asistencija, ali nije pogodio za pobedu na kraju četvrtog perioda.

U dodatnih pet minuta Italijani su se razigrali, postigli 13 poena, a na visini zadatka bili su, pre svih, Danilo Galinari i Marko Belineli.

Košarkaš Denver Nagetsa je ubacio 25 poena, upisao je i devet skokova, ali što je najbitnije, pogodio na 4,6 sekundi pre isteka 40. minuta, za izjednačenje.

Belineli ga je odlično pratio sa 17 poena, koliko je zabeležio i Andrea Barnjani, a dobru partiju je pružio i Alesandro Đentile (15p, 4sk, 4as).

U poraženom timu briljirao je Šreder, a pored njega dvocifreni učinak su ostvarili Dirk Novicki (14p, 10sk), Pol Cipser (11p, 8sk) i Tibor Plajs (10p, 5sk).

Nemci su bolje otvorili duel, imali pet poena prednosti posle prvih deset minuta, ali je Italija to anulirala i sa pola koša razlike otišla na odmor. U nastavku su opet Nemci preuzeli kontrolu, međutim u dramatičnoj završnici regularnog dela meča Italija je izborila produžetak.

Belineli, Barnjani i Galinari su upisali sve poene za “Azure“ u dodatnom vremenu, a na drugoj strani Šreder se potpuno ugasio, dok je Novicki ubacio svega četiri poena, od toga dva sa linije slobodnih bacanja.

Italiji je ovo treća pobeda na Evrobasketu, a u duelu sa Srbijom odlučivaće o prvom mestu u grupi B, dok je Nemačka upisala i treći poraz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

98 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve