Nova vest
Košarka

Nedelja, 06.09.2015.

20:57

Ko je domaćin, a ko je bio gost?

Nakon što je Špancima ubacio 24 poena, Nemanja Bjelica je utišao polovinu Mercedes Benc Arene. Druga polovina je slavila.

Izvor: NK

Autor: NK

Default images
B92/NK

19 sati nakon utakmice sa Špancima novi meč. Selektor Đorđević kaže još važniji, najvažniji u grupnoj fazi Evropskog prvenstva. 40-ak minuta pre utakmice ispred hale gužva, ispred ulaza redovi u kojima se strpljivo i kratko čeka. Većina naših navijača su Srbi koji žive u Nemačkoj, a njih nema malo. Čuje se poneka navijačka pesma, Nemci uglavnom uzvikuju Novicki.

Da ne znate da se u Berlinu održava Evropsko prvenstvo u košarci, sve dok ne priđete hali, ne biste to ni saznali. U gradu nema obeležja šampionata, dosta škrto su obeležja istaknuta i oko dvorane. Nema fan zone, samo jedan štand sa zvaničnim suvenirima Evrobasketa. U Sloveniji 2013. i prošle godine u Španiji je bilo sasvim drugačije.

Elem, hala je bila krcata. Tek nešto više je navijača Nemaca, bolje su organizovani pa su zbog toga na trenutke bili bučniji. Potpuno je čudno kada u zemlji domaćina košem u poslednjim sekundama dođete do pobede, a ne usledi muk već je polovina hale u delirijumu.

Posle utakmice u miks zoni gde igrači daju izjave, zaustavljamo redom naše. Prvi nailazi Miroslav Raduljica koji u šali kaže: „Šta da vam kažem, da mi je tražio dobar blok i da ga je dobio“. Prilazi mu junak pobede Nemanja Bjelica – hladnokrvan kao i kada je postizao koš, a u pozadini se čuje Muta Nikolić kako veselo viče „Idemo, idemo!“.

Naša reprezentacija sutra ima slobodan dan, bar kada je o utakmicama reč. Od 13.30 do 15.00 treniraće u hali u kojoj se igraju i mečevi, a poslednjih 15 minuta treninga biće otvoreni za medije.

Dan drugi.

A photo posted by Nina Kolundzija (@ninakolundzija) on

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve