Nova vest
Fudbal

Sreda, 29.06.2016.

20:03

Prvi čovek FA: Zašto bi iko želeo da vodi Englesku?

Predsednik Fudbalske asocijacije Engleske Greg Dajk zapitao si ko bi uopšte želeo da bude selektor Engleske posle razočaranja na EURO.

Izvor: MN

Autor: MN

Prvi čovek FA: Zašto bi iko želeo da vodi Englesku?
Getty Images

Engleska je u ponedeljak poražena od Islanda sa 2:1 u osmini finala, posle čega je klupu Gordog albiona napustio selektor Roj Rodžson.

Već su počele spekulacije o tome ko bi mogao da ga nasledi na tom mestu, između ostalih spominju se Slaven Bilić i Arsen Venger.

"To bi trebalo da bude neko ko zaista poznaje engleski fudbal. Treba pronaći najbolju soluciju, ali teže pitanje je ko bi uopšte želeo da bude selektor Engleske?“, oštar je Dajk.

On smatra da su se engleski fudbaleri uplašili tokom meča u Nici, a jedini spas bio je u Rašfordu koji je ušao u finišu susreta, ali nije uspeo da pomogne svom timu.

„Kada gubite 2:1, kako vreme prolazi sve ste uplašeniji. U igru je ušao 19-godišnji Rašford koji nije imao šta da izgubi i nije se plašio. U igri je bio pet minuta, tri puta je prošao, jednom je izgubio loptu, ali dvaput je uspeo. Strah je prisutan u svakom sportu, talentovani sportista može jednostavno da se zaledi, to se dešava“, zaključio je Dajk.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve