Nova vest
Ekipni sportovi

Sreda, 28.06.2006.

22:31

Jarak - Šabac bez domaćih plivača

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Na Šabačkom plivačkom maratonu, koji će se 9. jula održati kao jedna od trka FINA kupa, učestvovaće 34 takmičara iz 18 zemalja, ali neće nastupiti nijedan predstavnik Srbije.

U Šapcu će biti jedna takmičarka iz Crne Gore – Darija Pop.

Prema najavama organizatora, Turističke organizacije Šapca, maratonsku trku na reci Savi, od sremskog sela Jarak do šabačke plaže "Stari grad", dužine 19 kilometara, plivaće 24 takmičara i 10 takmičarki.

Organizatori kao favorite u muškoj konkurenciji navode Igora Majcena iz Slovenije, Bugarina Petra Stojčeva, Francuza Žila Rondija, Mađara Balaža Sašvarija, dok su u ženskoj kokurenciji najpoznatija imena Nemice Brite Kamrau-Soresten i Ester Nunjez Morera, iz Španije.

Plivački maraton održava se od 1970. u spomen na "Krvavi marš", na koji su, u Drugom svetskom ratu, Šapčane prisilili Nemci.

Poslednje tri godine maraton se pliva kao deo FINA kupa, ali ovo je prva trka u kojoj neće učestvovati domaći takmičari.

Zbog stavljanja na listu svetskih maratona datum održavanja memorijalne trke je pomeren sa 6. avgusta na 9. jul, a učešće je omogućeno samo licenciranim takmičarima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu