Nova vest
Ekipni sportovi

Subota, 26.03.2016.

02:49

Počinje liga američkog fudbala u Srbiji

Sport klub Prva liga Srbije, najjača liga u američkom fudbalu u region, počinje u subotu 26. marta.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Počinje liga američkog fudbala u Srbiji
Photo by Kevin C. Cox/Getty Images

Za naslov šampiona Srbije i ove godine je u konkurenciji osam timova iz sedam gradova – Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Niša, Pančeva, Inđije i Sremske Mitrovice.

Branilac trofeja je novosadska ekipa GAT Djuksi, kojoj će glavni takmaci za naslov prvaka države biti trofejni SBB Vukovi iz Beograda i Vajld Borsi iz Kragujevca.

Ništa manje motivisani, bar za mesto u plej-ofu, neće biti ni niški Imperatori, ali ni Indijansi iz Inđije koji u ovoj sezoni broje najviše stranaca u timu.

Borbu za mesto među četiri najbolje ekipe najavili su i standardni prvoligaši, ekipa Panters iz Pančeva, te povratnici u ’elitu’ Blu Dragonsi iz Beograda, koji su se ekspresno vratili u najviši rang bez ijednog poraza u Drugoj ligi Srbije.

Skromnije težnje, opstanak i koja pobeda više u odnosu na prethodnu sezonu, ima najstariji klub američkog fudbala u Srbiji – Legionari iz Sremske Mitrovice.

Prvu utakmicu prvog kola odigraće u subotu 26. marta od 14.30 SBB Vukovi, kojima na megdan dolazi mitrovačka Legija. Od ove godine ta beogradska ekipa će svoje mečeve igrati na terenu FK BASK, umesto na Adi Ciganliji.

Aktuelni prvaci države svoj premijerni meč igraju u nedelju 27. marta od 15.00 sati na stadionu FK Kabel u Novom Sadu protiv Blu Dragonsa, dok će Imperatori istog dana od 14.30 ugostiti Pantere iz Pančeva na pomoćnom terenu ‘SC Čair’ s veštačkom travom.

Četvrti meč prve runde između Vajld Borsa i Indijansa biće odigran narednog vikenda.

Sistem takmičenja je identičan prošlogodišnjem – igraće se jednokružno. Prvih četvoro posle ligaškog dela igraće u plej-ofu, poslednjeplasirani ide u niži rang, dok će sedmoplasirani tim igrati baraž meč s drugoplasiranim timom iz Druge lige.

Pobednici u plej-of susretima će igrati u finalu, u takozvanom Serbijanboulu, koje je na rasporedu 9/10. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu