Nova vest
Ekipni sportovi

Ponedeljak, 30.11.2015.

18:09

NFL: Povrede zaustavile Petriotse

Nakon 12 nedelja ostao je samo jedan neporažen tim u NFL, Karolina Pantersi.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Getty images

Bil Beličik je jednom izjavio da prava sezone počinje nakon Dana zahvalnosti, a za njegov Nju Ingland počela je očajno.

Nakon deset uzastopnih pobeda, Petriotsi su doživeli prvi poraz, bolji su bili Denver Bronkosi 30:24 nakon produžetka, i to bez Pejtona Meninga.

Ipak, prvi poraz Petsa ništa značajno ne menja u AFC-u, jer su i dalje lideri konferencije, sa pobedom više od Sinsinatija i Denvera.

Međutim, problem za šampion jeste serije povreda ključnih ofanzivnih igrača kojoj nema kraja. Nakon Džulijana Edemlana, Danija Amendole i Diona Luisa, stradao je i Rob Gronkovski.

S druge strane, Bronkosi izgledaju kao da su već preboleli Meninga, igra Brona Osvejlera najavljuje penzionisanje jednog od najboljih kvorterbekova lige.

Iako nije dominirao, Osvejler je sa 270 jardi po tačdaunom i intersepšnom delovao sigurno na terenu, konstantno je osvajao jarde, posebno u drugom poluvremenu, posebno uz pomoć Emanuela Sandersa koji je skupio 113 jardi. To je i poguralo Bronkose do velike pobede.

Treći kandidat za prednost domaćeg terena u plej-ofu, Bengalsi, trenutno deluju kao najkompletniji tim.

Napad Hua Džeksona je dominirao u nedelju, Ej Džej Grin je uhvatio verovatno najlakši tačdaun u karijeri, Tajler Ajfert je delovao nezaustavljivo stigavši do 12. TD u sezoni, a sve pod komandom raspoloženog Endija Daltona. Naravno, fantastično ga je čuvala ofanzivna linija predvođena Aronom Donaldom, koja nije dozvolila odbrani Sent Luisa nijedan sek.

Sijetl Sihoksi izgledaju kao da se bude, predvođeni sve boljim Raselom Vilsonom, te sjajnim RIčardom Šermanom uspeli su da dobiju jedan od najtežih mečeva u sezoni, protiv Pitsburga.

Vilson je bacio pet tačdauna, sjajnu su ga pratili Dag Boldvin (3) i Džimi Grejem, koji je nažalost zbog povrede završio sezonu. Sihoksi su se domogli pozicije koja vodi u plej-of, ouči poslednjih pet nedelja.

Meč su obeležili kvorterbekovi jer je Vilsonu sjajno parirao Ben Rotlisberger, koga očekuju teški izazovi u naredne tri nedelje, protiv Koltsa, Bengalsa i Bronkosa, što će im biti ključni mečevi u borbi za plej-of.

Njujork Džajantsi propustili su fantastičan poklon divizijskih rivala Dalasa i Filadelfije za Dan zahvalnosti da pobedom nad Vašingtonom naprave veliki korak ka plej-ofu.

Redskinsi su niotkuda postali lideri divizije trijumfom nad velikim rivalom, a najviše zahvaljujući upravo njemu. Ilaj Mening bacio je vrlo brzo tri intersepšna i kreirao pobedu Vašingtona.

NFL, 12. vikend:
Atlanta – Minesota 10:20
Sinsinati – Sent Luis 317
Hjuston – Nju Orleans 24:6
Indijanapolis – Tampa Bej 25:12
Džeksonvil – San Dijego 25:31
Kanzas Siti – Bafalo 30:22
NY Džets – Majami 38:20
Tenesi – Ouklend 21:24
Vašington – NY Džajants 20:14
San Francisko – Arizona 13:19
Denver – Nju Ingland 30:24 pp
02:30 Klivlend – Baltimor

Petak:
Detroit – Filadelfija 45:14
Dalas – Karolina 14:33
Grin Bej – Čikago 13:17

Borba za plej-of:

AFC:
Lideri divizija: Nju Ingland 10/1, Sinsinati, 9/2, Denver 9/2, Indijanapolis 6/5
Vajld kard: Kanzas Siti 6/5, Hjuston 6/5
Pratioci: NY Džets 6/5, Pitsburg 6/5, Ouklend 5/6, Bafalo 5/6, Džeksonvil 4/7, Majami 4/7, Baltimor 3/7, San Dijego 3/8, Klivlend 2/8, Tenesi 2/9

NFC:
Lideri divizija: Karolina 11/0, Arizona 9/2, Minesota 8/3, Vašington 5/6
Vajld kard: Gin Bej 7/4, Sijetl 6/5
Pratioci: Atlanta 6/5, Tampa Bej 5/6, NY Džajants 5/6, Sent Luis 4/7, Detroit 4/7, Filadelfija 4/7, Nju Orleans 4/7, San Francisko 3/8, Dalas 3/8

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu