Kežman za B92:"Mi smo ozbiljan tim"

Izvor: B92

Četvrtak, 13.10.2005.

01:30

Default images

Fudbalska reprezentacija Srbije i Crne Gore plasirala se na Svetsko prvenstvo u Nemačkoj sledeće godine, pošto je u Beogradu pobedila Bosnu i Hercegovinu sa 1:0.

Odmah po završetku izuzetno teškog duela, "plavi" su prvo na terenu, pa kasnije u svlačionici i autobusu koji ih je prebacio na Trg Republike gde ih je čekalo više desetina hiljada navijača, burno proslavili direktan plasman na Mundijal.

Jedini strelac Mateja Kežman o velikom uspehu “plavih” za B92 kaže:

Mislim da smo napravili stvarno čudo i da je ova generacija to zaslužila. Mi smo ozbiljna ekipa i na mundijal ne idemo kao turisti. Imaćemo dva meseca priprema, da još više uigramo linije, da sve to još više poboljšamo i da u nemačkoj stvarno budemo jedan ozbiljan tima"

Odbrana reprezentacije SCG primila je samo jedan gol na 10 mečeva. Goran Gavrančić u izjavi za B92 priseća se iščekivanja pred utakmicu sa BiH:

Ovo je prva utakmice posle koje sam bukvalno plakao od radosti.Vreme mi je stalo...U poslednja 4 dana kao da je neko uzeo peščani sat...Prolazi,prolazi, i nikako da dodje utakmica. Svi znamo da smo kvalitetniji, da smo zaslužili da idemo u Nemačku, da će sve to proći.Kao što je i prošlo...Tih 90 minuta otišlo je “ovako”. Medjutim, cela ta atmosfera, odgovornost koju smo nosili. Ruku na srce cela ova ekipa osim Nadja, koja je večeras izašla na teren, po prvi put je imala takvu odgovornost, obaveze i iščekivanja”.

Nemanja Vidić dobio je crveni karton u finišu duela sa BiH, ali je njegova igra u kvalifikacijama bila imresivna.

Jučerašnji meč na Marakani označio je kao najteži u dosadašnjoj karijeri:

"Mogu slobodno da kažem najteža utakmica. Ne zbog selekcije BiH, već zbog značaja utakmice. Znali smo šta nam znači odlazak na Svetsko prvenstvo, i ne samo nama nego celokupnom jugoslovenskom fudbalu. 20 godina nismo otišli direktno na Mundijal! Stvarno sam presrećan što sam ja deo te generacije kojoj je to uspelo".

SCG se do ovog leta ponosila  sloganom “dobrodošli u zemlju košarke”. Medjutim, upravo ono što tokom EP naši košarkaši nisu imali, Mateja Kežman ističe kao najveću vrednost ove fudbalske selekcije:

Nas ne 11 nego 30 koji smo prošli kroz ovu selekciju tokom kvalifikacija napravili smo nešto što je neuobičajeno za srpsko-crnogorski fudbal. Nije bilo ni egoizma, ni sujete niti bilo čega...Nije se spominjalo ko u kom klubu igra, ko je koji trofej osvojio i koliki mu je ugovor. Nekada su u prednosti bili igrači koji su uslovno rečeno imali manje ugovore i imali bolji status. To nas je i dovelo ovde gde smo sada. Kolektiv i svaka čast momcima,saigračima, publici”, rekao je Kežman.

Odmah po završetku utakmice u Beogradu počelo je veliko slavlje u svim većim gradovima SCG. Centralna proslava uz prisustvo više desetina hiljada ljudi održana je na Trgu Republike u Beogradu, a slavilo se i u Nišu,Novom Sadu i Kosovskoj Mitrovici...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: