Nova vest
Fudbal

Subota, 05.07.2014.

12:50

Šta je to Rodrigesu sletelo na rame?

Kolumbija je u petak završila takmičenje na Svetskom prvenstvu u Brazilu, u meču koji su obeležili brojne neprijatne scene.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Komubijci su u četvrtfinalu poraženi od Domaćina Brazila sa 2:1, a Selesao će u polufinalu igrati sa selekcijom Nemačke.

Susret dve reprezentacije definitivno će ostati u senci teške povrede najboljeg igrača Brazila Nejmara, kome je napukao kičmeni pršljen, nakon brutalnog starta Sunige.

Sudijski kriterijum bio je veoma problematičan, što je na kraju rezultiralo oštrim faulovima sa obe strane.

Jedini pogodak za „goste“ postigao je Hames Rodriges sa penala, ali je prilikom njegove proslave ostao zapamćen jedan detalj. Na rame najboljeg fudbalera Kolumbije sleteo je veliki skakavac, ali Hames to nije primetio već je samo nastavio da trči ka centru sa loptom u ruci.

On će verovatno uzeti titulu najboljeg strelca na prvenstvu, a posle meča izjavio je da je sudija uticao na igru.

Rodriges se našao u centru pažnje još jednog događaja, pošto ga je veliki David Luiz zagrlio posle meča i ispratio ga sa terena pokazujući publici kome treba da aplaudira.

Pobeda od 2:1 neće mnogo obradovati Brazilce zbog teške povrede Nejmara, koji će propustiti ostatak prvenstva. Fudbaler Barselone neće morati na operaciju, ali će neko vreme biti bez fudbala.

Na njega je sramotno startovao Kolumbijac Huan Suniga, koji je izjavio da je u pitanju bio jedan normalan start

Podršku Nejmaru pružio je i njegov klupski saigrač Lionel Mesi, koji je svom prijatelju poželeo brz oporavak.

Selektor Kolumbije Hose Pekerman ponosan je na svoje fudbalere, dok je David Luiz pohvalio rivala za odličnan turnir. Desni bek Brazila Majkon zahvalio se selektoru Skolariju na ukazanoj šansi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve