Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 26.06.2014.

09:57

Bento: Neću da podnesem ostavku

Selektor Portugala Paulo Bento rekao je da ne namerava da ode sa te funkcije čak i ako njegov tim nije uspeo da prođe grupu na Svetskom prvenstvu u Brazilu.

Izvor:

Autor:

Default images

Portugal je četvrti tim na rang listi FIFA, a u prve dve utakmice uspeo je da osvoji samo bod i ima male šanse da u poslednjem kolu izbori prolazak, čak i ako u četvrtak pobedi Ganu u Braziliji.

"U aprilu sam postigao sporazum sa savezom koji nije imao veze sa Svetskim prvenstvom, već sa našim ciljevima za (Evropsko prvenstvo) 2016. Neću da podnesem ostavku, to nije moja želja, već želja saveza", rekao je Bento.

Portugal je sa ovim selektorom došao do polufinala Evropskog prvenstva 2012, i tamo je izgubio od Španije na penale. U kvalifikacijama se, međutim, mučio i na Svetsko prvenstvo je otišao tek posle baraža sa Švedskom i majstorija Kristijana Ronalda.

U Brazilu je Portugal izgubio od Nemačke 4:0, a onda odigrao 2:2 sa SAD, tako da su mu ostale male šanse da pobedi.

Nemačka i SAD, koji igraju u Resifeu, imaju po tri boda vise od Portugala i mnogo bolju gol razliku. Eventualni nerešeni ishod doneo bi prolaz obema ekipama.

"Ne plašim se eventualnog dogovora o nerešenom ishodu u drugoj utakmici. U fudbalu morate da imate poštovanja i dostojanstva, da budete samouvereni i ništa više. Mi igramo utakmicu, Nemačka i SAD takodje imaju utakmicu. Mi ćemo samo igrati svoju", rekao je Bento.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve