Nova vest
Fudbal

Sreda, 04.06.2014.

08:11

Nova pobeda BiH, prvi poraz Meksika

Reprezentacija Bosne i Hercegovine zabeležila je drugu pobedu u pripremama za Mundijal, nakon Obale Slonovače savladala je i Meksiko.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"Zmajevi" su minimalnim rezultatom bili bolji od rivala, a jedini pogodak pred 62.000 navijača na Soldžer fildu u Čikagu postigao je Izet Hajrović.

Pre pogotka koji je postignut u završnici prvog poluvremena, BiH je tri puta zapretila preko Edina Džeka, a Meksiko dva puta preko Havijera Ernandesa.

Golu ekipe Safeta Sušića prethodila je loša intervencija štopera Meksika, lopta stiže na levu stranu do Sejada Salihovića koji je ubacuje u sredinu kaznenog prostora, a tamo iz naleta sa desetak metara iz prve šutira Hajrović i matira Talaveru.

BiH će generalnu probu za Mundijal imati protiv Brazila 8. juna, a na svom prvom Mundijalu igraće u grupi sa Argentinom (16. jun), Nigerijom (22. jun) i Iranom (25. jun).

Mekisko je nakon dve ubedljive pobede (Izrael, Ekvador) doživeo prvi poraz na pripremama koje će zaključiti protiv Portugala 7. juna. "El Tri" će na SP igrati u grupi sa Kamerunom (13. jun), Brazilom (17. jun) i Hrvatskom (23. jun).

Prva postava BiH (4-2-3-1): Begović Salihović, Spahić, Šunjić, Mujdža Pjanić, Bešić Lulić, Hajrović, Misimović Džeko.

Prva postava Meksika (5-3-2): Talavera Ponse, Rejes, Salsido, Moreno, Lajun Penja, Vaskes, Erera Ernandes, Himenes.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Lige petice

Osimen na radaru Čelsija

Fudbalski klub Čelsi zainteresovan je za napadača Napolija i reprezentativca Nigerije Viktora Osimena, prenose italijanski i britanski mediji.

Tanjug

13:11

4 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu