Nova vest
Borilački sportovi

Petak, 11.01.2013.

17:52

EP: Milica zlatna i u Atini

Olimpijska šampionka u tekvondou Milica Mandić osvojila je zlato na prvom Evropskom klupskom prvenstvu u Atini u kategoriji do 73 kilograma.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Mandićeva je u borbi za zlato pobedila Turkinju Japrak Eris sa 8:6, dok je u polufinalu bila bolja od Zejnep Sonmez iz Turske sa ubedljivih 10:0.

To je prvi turnir za Mandićevu od Igara u Londonu, a u Atini je prvog dana bronzanu medalju osvojio Ninoslav Babić, u konkurenciji do 63 kilograma.

„Milica je prvi nosilac na turniru i bila je slobodna u prvom kolu. Ovo je odličan rezultat za nju i naš klub, sjajno samopouzdanje pred sam početak naporne sezone. Još troje takmičara će se boriti poslednjeg dana u jakoj konkurenciji, i daćemo sve od sebe za što bolji klupski plasman uprkos činjenici da u Atini učestvujemo sa šest takmičara od 16, koliko ima kategorija u muškoj i ženskoj konkurenciji“, rekao je Dragan Jović, trener tekvondo kluba Galeb koji predstavlja Srbiju na šampionatu.

U subotu će se na tatamiju naći preostalo troje srpskih predstavnika – Relja Prosenica, Tijana i Zvezdana Bogdanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve