Nova vest
Borilački sportovi

Nedelja, 10.09.2017.

22:21

Mladi kik bokseri pokorili Evropu – 23 medalje

Reprezentacija Kik boks Srbije, na Evropskom prvenstvu za kadete i juniore, održanom u Skoplju (Makedonija), od 3. do 10. septembra, osvojila 23 medalje.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Mladi kik bokseri pokorili Evropu – 23 medalje
Photo by Julian Herbert/Getty Images

Srbija je osvojila 11 zlatnih, četiri srebrne i osam bronzanih odličja.

Sudija Zoran Šimurina iz Srbije izabran je za najboljeg ringovnog sudiju prvenstva. Po broju osvojenih medalja Srbija je druga, posle reprezentacije Ruske Federacija, koja je imala gotovo četiri puta više takmičara.

To su danas, na konferenciji za medije u Jagodini, saopštili predsednik Međunarodne kik boks federacije i Kik boks Saveza Srbije Borislav Pelević i počasni predsednik Kik boks Saveza Srbije Dragan Marković - Palma.

Pelević je istakao da je 35 takmičara koje je brojala reprezentacija Srbije, osvojilo 23 medalje i istakao da to "nije očekivao".

Mnogima je ovo bilo prvo veliko međunarodno takmičenje, objasnio je on i dodao da je to veliki uspeh za kik boksere Srbije i "ja se zahvaljujem na tome ali i na divnom ponašanju, svi su bili kao jedan, orilo se Srbija, Srbija".

Naših 35 takmičara Osvojili su 23 medalje, u konkurenciji 1.653 takmičara.

Konkurencija nikada jača, takmičari iz 37 evropskih zemalja. U toj konkurenciji osvajač bronzane medalje je morao da radi tri ili četiri meča, objasnio je Pelević.

"Mi smo bili među zemljama koje su imale osrednji broj takmičara, Rusija je imala 122 takmičara, Poljaska 128, Turska preko 100. U ukupnom plasmanu, mi smo osvojili drugo mesto iza Rusije, ali u međusobnim susretima, mi smo pobedili u osam a oni u četiri meča. To vam govori o kvalitetu naše reprezerntacije", dodao je on.

Pelević je ukazao da je to najveći uspeh srpskog kik boks, jer nikada nismo osvojili više medalja, pa ni na prvenstvu, kada se održavalo u Boegradu.

Obraćajući se takmičarima, koji su prisustovali konferenciji za novinare, Pelević je rekao: "Srpska javnost od vas očekuje mnogo, bićete novi šampioni, ako ste ovako počeli, ne strahujem za budućnost kik boksa u Srbiji".

Uz čestitke za izvanredan uspeh takmičarima, Peleviću, selektoru i trenerima, Marković ih je pozvao da u utorak u selu Končarevu kod Jagodine prisustvuju kik boks meču Kik boks Kluba "Palmini tigrovi" iz Jagodine i reprezentacije Makedonije, gde on očekuje prisustvo 3.000 ljudi.

Marković je, na kraju pres konferencije, pozvao kik boks reprezentaciju Srbije da dođe na pripreme u Jagodinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu