Nova vest
Borilački sportovi

Subota, 17.01.2015.

17:32

Pakjao: Čekam Mejvedera

Mani Pakjao rekao je da samo potpis Flojda Mejvedera Džuniora deli svet od dugo očekivane borbe dve bokserske legende.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Beta/AP

Filipinac je sa svojim timom već postigao dogovor u vezi sa borbom decenije koja je planirana za početak maja, ali da Mejvederov tim još uvek nije potpisao ugovor.

"Moji i njegovi promoteri su već postigli dogovor, samo čekamo njihov potpis", rekao je Pakjao, šampion sveta u osam različitih katagorija. Od 2009. godine se očekunje njegov duel sa drugom legendom veltera, šampionom pet kategorija Mejvederom.

Ovo je inače četvrti pokušaj da se dvojica boksera sretnu u ringu, prethodna tri su propala. Svi s nestrpljenjem očekuju ovaj meč jer će predstavljati okršaj dve različite bokserske tehnike.

Mejbeder je samouvereni, neporaženi defanzivac koji ima izuzetne bokserske veštine, dok je Pakjao potekao iz siromaštva i izuzetnim udaračtim sposobnostima postao jedno od najprepoznatljivijih imena u svetu sporta.

"Ako se borba i ne dogodi, to neće uticati na moju boksersku karijeru kada se završi. Ja sam već zadovoljan učinjenim. Oborio sam bokserski rekord (sa najviše titula u različitim divizijama), a na Filipinima treniram košarkaški tim. Ja sam igrač-trener. A i kongresmen sam", opisao je Pakjao svoju svestranost.

Spekuliše se da će ovaj meč da vredi više stotina miliona dolara, a očekuje se da Mejveder zaradi oko 120 miliona. Američki mediji očekuju da cene karata budu od 1.000-5.000 dolara.

Očekuje se da se borba održi 2. maja u legendarnoj MGM Grand Garden Areni u Las Vegasu, gde su se obojica boksera u poslednje vreme uglavnom borila.

"Ono što je meni bitno u vezi sa ovim je da se borba održi zbog navijača. Gde god da odem pitaju me da li će biti borbe. Kada će se dogoditi. Odgovor nije na meni, već na Mejvederu. Vreme je da se dogodi. Navijači su to zaslužili", istakao je Pakjao.

Mediji u SAD takođe ističu da bi najveća prepreka za ovu borbu mogao da bude Pakjaov promoter Bob Arum, koji je od 1996-2006. sarađivao sa Mejvederom, koji je ljut na njega zbog nekih javnih komentara.

Amerikanac, kojem je nadimak "Novac" (Money) u karijeri ima skor 47-0 (26 KO), a Filipinac, koga zovu "Pakman" 57-5-2 (38 KO).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu