Nova vest
Borilački sportovi

Ponedeljak, 20.02.2012.

22:50

Čisori i Heju preti zatvorska kazna

Nemački tužioci su potvrdili da su Dejvid Hej i Derek Čisora osumnjičeni za napad za koji je predviđena zatvorska kazna.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Policija tereti Heja za teške telesne povrede. Ukoliko ga sud proglasi krivim, bivši svetski šampion u superteškoj kategoriji bi mogao da dobije najmanje šest meseci zatvora.

Nemačke vlasti su potvrdile da žele da ispitaju Heja. "Želimo da porazgovaramo sa njim i utvrdimo njegovu umešanost u incident”, rekao je predstavnik minhenske policije Volfgang Venger.

"Razgovaraćemo sa njim i ostalim umešanim licima i odlučiti koji će nam biti sledeći koraci. Istraga je u toku i sada je veoma bitno da se obavi temeljno”.

"Nije bilo lako odmah ustanoviti šta se tačno desilo. I to je deo istrage. Ono što smo mogli da vidimo na snimcima, a postoje verovatno i drugi dokazi, izgleda da je u pitanju napad, kao i sumnja za nanošenje teških telesnih povreda flašom ili stalkom za kameru”.

Čisora, koji je pušten bez kazne, pošto je zadrđžan na minhenskom aerodromu, osumnjičen je za napad koji povlači kaznu i do pet godina zatvora, kao i za pretnju, koja bi mogla da mu donese još godinu.

Bokser rođen u Zimbabveu je pozvan da se pojavi pred disciplinskom komisijoj britanske bokserske federacija na saslušanju 14. marta.

"Derek Čisora je pozvan da se pojavi pred komisijom zbog nedoličnog ponašanja pre i posle meča za titulu svetskog šampiona protiv Vitalija Klička”, piše u saopštenju tog tela.

Komisija može da izrekne novčanu kaznu, suspenziju, čak i da Čisori oduzme boksersku licencu. Pošto se Hej povukao, odluke Komisije ne mogu uticati na njega, osim ako ne odluči da se vrati u ring.

Njih dvojica su se sukobila posle meča za titulu svetskog šampiona u WBC verziji.

Čisora se podsmevao Heju, koji je bio stručni konsultatnt tog meča, kako je loše boksovao protiv mlađeg Klička i pokušao da ga izazove, pošto je menadžer braće Kličko rekao da se njegovi boric više neće boriti sa britanskim bokserima.

Čisora se izvinio zbog svog ponašanja, optužujući Heja da ga je udario flašom i prihvatio odgovornost za debakl.

"Moram da se izvinim za svoj udeo u nemilim scenama i pre i posle meča, koji je bio najveći događaj u mojoj karijeri. Moje ponašanje je nedopustivo, ali bilo je mnogo stvari koje su dovele do tačke ključanja, ali to svakako nije opravdanje”.

"Ne želim da iznosim detalje, ali komisija će ispitati celu stvar, kao i situaciju u kojo me je Hej udario flašom

"Bez obzira na sve, izneverio sam svoju porodicu, svoj tim i što je najgore sport koji volim. Moje ponašanje je bilo apsolutno neprofesionalno, sa ili bez provokacija”.

Hej je objavio saopštenje u kojem je istakao da će sarađivati sa vlastima.

"Znam da nisam anđeo. Ne smeta mi kada je vređanje deo meča, ali za 21 godinu u boksu nisam video ni doživeo tako teške uvrede. Ako je potrebno, rado ću učestvovati u istrazi i nadam se da ćemo svi nešto naučiti iz svega ovoga. Takođe se nadam da će i Derek učiti na svojim greškama i da će svoj potencijal pokazati u ringu”.

Hej je objasnio i zašto je tako brzo napustio Nemačku.

Čuo sam kada je čisora rekao da će me ubiti. Odluučio sam da napustim halu i vratim se u hotel da se malo smirim. Međutim, Čisorin tim je bio u istom hotelu i zbog otvorenih pretnji smrću, mi smo odlučili da je najbolje da što pre napustimo hotel”, rekao je Hej.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu