Nova vest
Borilački sportovi

Petak, 17.02.2012.

23:23

TV B92: Kličko vs. Čisora (23.00h)

U subotu uveče na televiziji B92 očekuje vas bokserski spektakl u kome će Vitalij Kličko braniti titulu šampiona sveta u teškoj kategoriji protiv Derika Čisore.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Ukrajinac je aktuelni WBA (super), IBF, WBO, IBO šampion sveta, a u karijeri ima 43 pobede (40 KO) i samo dva poraza.

Izazivač je Britanac poreklom iz Zimbabvea koji je u 17 profesionalnih borbi ostvario 15 pobeda (9 KO), ali je izgubio dva od poslednja tri meča.

Kličko će u ringu da ima veliku prednost u visini i dužini ruku. On je visok 200 centimetara (Čisora 188cm), a raspon ruku mu je 203 centimetra (Čisori 187cm). Ukrajinac ima 40 godina, 13 više od Britanca.

Ovaj meč imao je svoju predigru u petak popodne kada je prilikom suočavanja na zvaničnom merenju, Čisora udario šamar Kličku. Britanac je zbog tog incidenta kažnjen sa 50 hiljada dolara.

Pre nekoliko dana Čisora je pretio Kličku da će ga nokautirati do osme runde, dok je Vitalija upozirio njegov mlađi brat Vladimir da bude oprezan.

Meč za titulu prvaka sveta u teškoj kategoriji, Vitalij Kličko – Derik Čisora, samo na televiziji B92 u subotu od 23.00 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

318 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu