Nova vest
Auto-moto

Utorak, 03.01.2012.

22:40

Sagmajster: “Ovo je tek početak”

Jedini srpski predstavnik na Dakaru Gabor Sagmajster istakao je da je treća etapa bila poprilično teška, ali da je svestan da je to tek početak.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Sagmajster je tu etapu završio kao 87, sa skoro sat i po vremena zaostatka u osnosu na pobednika Sirila Desprea, koji je tako preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu.

Dobro se osećam, iako smo imali žestok dana. Zahtevnim specijalnim ispitom već trećeg dana, organizator jasno stavlja do znanja učesnicima da nema milosti za nespremne i nepažljive. Jedno 30 kilometara vozilo smo kroz korito isušene reke, oko ogromnih stena. Svaka nesmotrenost povlači direktno ozbiljne posledice, jer je teren prosto takav. Mislim da je ovo tek početak, ali sam spreman za nastavak”, naglasio je Sagmajster.

Srpski motociklista, srećom, nije imao nijedan pad, ali etapa nije prošla bez problema.

Sve sam odradio bez ijednog pada, ali sam zbog toga morao biti maksimalno koncentrisan. Atmosfera je odlična i pored toga što sam više od 100 kilometara vozio bez auspuha. Jednostavno, odlomio sam držač i on je morao da otpadne. Psihofizički se odlično osećam i spreman sam za ove izazove”, rekao je Sagmajster.

U sredu se na Dakaru vozi četvrta etapa od San Huana do Čilesita u dužini od 424 kilometra, od kojih će 263 biti u okviru specijala za sve takmičare.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu