Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 18.01.2010.

19:10

Prijem u ambasadi za Sagmajstera

Drugo viđenje Sagmajster tima sa predstavnicima ambasade Srbije u glavnog gradu Argentine, Buenos Airesu, protekao je u srdačnoj i opuštenoj atmosferi.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Uspeh Gabora Sagmajstera na 31. Dakaru, bio razlog da na prijem budu pozvani i predstavnici medija iz Buenos Airesa. Kao i na prvom viđenju, pre polaska u avanturu od 14 dana, ambasadorka Srbije Gordana Vidović, nije krila oduševljenje i iskreno divljenje na hrabrosti čitavoj ekipi, a posebno Gaboru Sagmajsteru.

Od specijalnog izveštača B92 sa Dakara Vladice Šljivića.

Mnogo mi je drago da Vas ponovo vidim u našoj kući u Buenos Airesu posle jednog ozbiljnog i vrlo zahtevnog takmičenja kroz Argentinu i Čile u trajanju od dve nedelje. Svi smo ponosni na Vas, što ste na najbolji mogući način reprezentovali našu zemlju na vodećem svetskom takmičenju u reliju”.

Kako je takmičenje dugo trajalo, imala sam vremena da otputujem i vratim se iz Srbije, dok ste se Vi borili za što bolji plasman. Sasvim sigurno znam, da je veliki broj ljudi svakog dana uredno čekao izveštaje sa takmičenja, kako bi saznao kako napredujete i verujte mi da su zdušno navijali”, rekla je ambasadorka Srbije u Argentini Gordana Vidović.

Predstavnike televizije iz Buenos Airesa intresovalo je da od Gabora Sagmajstera saznaju što više detalja kako je to takmičiti se na dva točka tokom više od 9.000 kilometara. Uz pomoć Katarine Andrić iz ambasade Srbije, koja je uredo prevodila pitanja i odgovore, sve je proteklo u ležernoj atmosferi.

Prigodan koktel posle pres konferencije, bila je prilika da se u što kraćem vremenu razmeni što više informacija sa tek završenog Dakara, koji je Sagmajster završio na 59. mestu.

Ukrcavanje motora za Evropu, bila je sledeća Sagmajsterova aktivnost, kojoj se nije baš obradovao, ali je i ona i sastavni deo Dakar relija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

1 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu