Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 03.01.2010.

17:33

Dakar: Fretinjeu i Al Atijahu etapa

Motociklista Jamahe David Fretinje i vozač Folksvagena Naser Al Atijah bili su najbrži na drugoj etapi 31. relija Dakar, voženoj od Kordobe do La Riohe.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fretinje je 294 kilometara dug specijal prešao za 3:59.20 sata i za 43 sekunde je nadmašio pobednika prve etape sunarodnika Davida Kastua, koji je zadržao vođstvo u generalnom plasmanu najprestižnijeg. Treće mesto zauzeo je aktuelni šampion Dakara Španac Mark Koma, uprkos kazni od 22 sekunde zbog prebrzog prolaska kroz jedno selo.

Od specijalnog izveštača B92 sa Dakara Vladice Šljivića.

U konkurenciji automobilista Al Atijah je posle preveženih 355 kilometara trijumfovao u vremenu od 4:01.55 sata, s prednošću od jedog minuta i osam sekundi u odnosu na Francuza Žerlana Šišerija, koji vozi za ekipu BMW, dok je treće vreme imao Mauricio Neves iz Brazila. Pobeda na drugoj etapi bila je dovoljna da se vozač iz Katara nađe u vođstvu u generalnom plasmanu, ispred dvojice klupskih kolega Karlosa Sainca i Stefana Peterhansela.

Srpski predstavnik na Dakaru Gabor Sagmajster zauzeo je 75. mesto na drugoj etapi relija u konkurenciji motociklista, sa zaostatkom od skoro 50 minuta u odnosu na pobednika. Posle dve etape Sagmajster zauzima 72. mesto u generalnom plasmanu, sa 1:17.47 slabijim vremenom od Kastua.

Posle nesreće tokom prve etape relija u kojoj je poginula jedna devojka organizator je u nedelju pojačao obezbeđenje duž rute kojom se takmičari kreću. Takođe, pokrenuta je istraga oko toga kako je došlo do pogibije devojke, i povređivanja još nekoliko gledalaca.

Dakar se nastavlja u ponedeljak kada je na programu etapa od La Riohe do Fijambale u dužini od 182 kilometra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

1 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu