Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 04.04.2016.

19:42

Doviciozo o ‘Manijakalnom Džou’: Neprihvatljivo

Vozač Dukatija Andrea Doviciozo rekao je da je potez timskog kolege Andree Janonea u finišu Velike nagrade Argentine apsolutno neprihvatljiv.

Izvor: JT

Autor: JT

Doviciozo o ‘Manijakalnom Džou’: Neprihvatljivo
Getty Images

Dovicioza i Janonea je jedna krivina delila od toga da se pridruže Marku Markesu na postolju na stazi “Termas de Rio Odo”, ali je mlađi od dvojice Italijana pokušao da pretekne timskog kolegu i svojom greškom ih izbacio iz trke.

Posle tog incidenta, Doviciozo je peške doveo svoj motor do cilja i tako zauzeo 13. mesto, dok će Janone na sledećoj trci, već u nedelju u Ostinu, startovati tri pozicije iza one koju osvoji u kvalifikacijama.

Izgubiti bodove je katastrofa. Mogli smo da budemo drugi u šampionati, iza Markesa, sa bodom zaostatka. Bilo je bitno zbog borbe za titulu jer ja tako pristupam svakoj trci, svakoj sezoni, da bih ostvario što bolji rezultat zbog generalnog plasmana. Takav pristup i treba da bude kada ste u fabričkom timu. Radili smo zajedno poslednje dve godine i napravili smo dobar motor zajedno. Izgubiti bodove na ovakav način je neprihvatljivo. Zaista neprihvatljivo”, naglasio je Doviciozo.

Uprkos tome što mu je odlična trka upropašćena u samom finišu, Doviciozo je istakao da postoje i pozitivne pouke iz vikenda u Argentini.

Bilo je teško za sve, a mi smo uspeli da se izborimo sa situacijom. Bili smo konkurentni u kvalifikacijama, startovali smo iz drugog reda i sve je bilo fantastično. Sustigli smo Valentina i pretekli ga, a za borbu za titulu je to bilo veoma važno. To je nešto pozitivno, a srećom vrlo brzo nas čeka sledeća trka, na lepoj stazi, na kojoj ćemo morati da potvrdimo svoju brzinu u drugačijim uslovima”, istakao je Doviciozo.

Janone, koji sam sebe zove 'Manijakalni Džo', posle trke se izvinio svom timskom kolegi i timu i istakao da žali jer je onemogućio svoj tim da dođe do odličnog rezultata.

Kasno sam kočio, sigurno je to bilo na istoj tački kao ranije, ali sam bio više sa unutrašnje strane jer je Andrea bio sa spoljašnje. Sve je bilo čudno, ne znam šta se tačno desilo. Mogli smo obojica do podijuma i to bi bio neverovatan rezultat. Žao mi je zbog tima i Andree, to je zaista teška situacija. Vozio sam brzo tokom celog vikenda u svim uslovima, imali smo visok potencijal i ovo je katastrofa, sigurno”, naglasio je Janone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu