Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 01.09.2011.

20:02

Kapirosi objavio povlačenje

Italijanski motociklista Loris Kapirosi objavio je da će se povući iz Moto GP šampionata na kraju ove sezone.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

38-godišnji Kapirosi tu vest je objavio dan pre početka trkačkog vikenda na stazi “Mizano” gde se u nedelju vozi trka za Veliku nagradu San Marina.

“Teško mi je da kažem, ali posle 22 sezone, ovo će biti moja poslednja trka u Italiji, pošto se na kraju godine povlačim”, rekao je Kapirosi.

Ovo nije bila laka odluka, ali mislim da je pravo vreme da stane. Rekao sam sebi toliko puta ‘da’, pa ‘ne’, ali ovo je prava odluka. Želim da se zahvalim svima koji su me podržavali i koji su mi ukazali priliku. Uvek sam pokušavao da dam sve od sebe i fantastično sam se provodio”, dodao je Kapirosi.

Tokom karijere, Kapirosi je osvojio dve titule u klasi do 125 kubika, prvu u svojoj debitantskoj sezoni 1990. godine, a drugu odmah naredne godine, i jednu do 250 kubika 1998. Od 1990. godine je startovao na ukupno 324 trke i zabeležio 29 pobeda, imao 99 podijuma i 41 pol poziciju. U klasi do 125 kubika imao je osam trijumfa, u dvostruko jačoj 12, a do 500 kubika dve. U kraljevskoj klasi, od 2002. godine do danas pobedio je sedam puta. Ove sezone, Kapirosi brani boje Pramak Dukatija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Volf nije odustao od Ferstapena

Direktor Mercedesa Toto Volf nije odbacio mogućnost sastanka sa trostrukim svetskim šampionom Formule 1 Maksom Verstapenom iz Red Bula o angažmanu i dolasku u nemačku ekipu.

Beta

22:45

1 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu