Nova vest
Auto-moto

Subota, 02.10.2010.

21:44

Pedrosa operisan, propušta Maleziju

Španac Dani Pedrosa uspešno je operisan u Španiji, posle povrede koju je zadobio tokom prvog treninga pred trku za Veliku nagradu Japana Moto GP šampionata.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Vozač Repsol Honda je u petak u padu pretrpeo prelom ključne kosti na tri mesta i odmah je ustanovljeno da mu je operacija neophodna.

Pedrosa je već u petak krenuo put Španije, tačnije Barselone, a pored toga što će propustiti nedeljnu trku na stazi „Tvin Ring Motegi“, ali i trku u Maleziji sledećeg vikenda.

Španac bi najranije mogao da se vrati na stazu za dve nedelje, kada je na programu trka za Veliku nagradu Australije na stazi „Filip Ajland“. To znači da su Pedrosine šanse da sustigne Lorenca u borbi za titulu minimalne jer pet trka pre kraja sezone vozač Jamahe ima 56 bodova više od njega. Pošto će Pedrosa propustiti trke u Japanu i Maleziji, Lorencu je potrebno samo 19 bodova iz predstojeće dve trke da bi već u Australiji bio krunisan šampionom.

Operacija je protekla dobro, ali će Dani morati da pričeka bar 48 sati, posle kojih bi, ako sve bude kako treba, mogao da počne sa rehabilitacijom. U ovom trenutku nije moguće davati prognoze oko mogućeg povratka na stazu”, rekao je hirurg Ćavijer Mir.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu