Nova vest
Auto-moto

Sreda, 30.09.2015.

14:52

Grožan prvi vozač Hasa

Ekipa Has, koja će sledeće godine ući u šampionat Formule 1, potvrdila je da će njen prvi vozač u debitantskoj sezoni biti Roman Grožan.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Getty Images

Džin Has, koji je ranije imao ekipu u Naskaru, više puta je naglašavao da želi barem jednog iskusnog vozača u timu, a upravo to je dobio u Grožanu.

Do pre nekoliko nedelja izgledalo je da će Francuz produžiti ugovor sa Lotusom na petu godinu zaredom, ali pošto budućnost tima iz Enstona nije još definisana, odlučio je da pređe u američki tim koji će imati Ferarijeve motore.

Ono što Džin Has i svi u timu grade je impresivno i ponosan sam što ću biti deo toga. Formula 1 je neverovatno konkurentna i jedini način da uspete je da nalazite novi način rada. Ovo je za mene nova prilika da primenim drugačiji pristup Formuli 1. Verujem u taj pristup, a tim veruje u mene. Veoma sam posvećen Lotusu do kraja sezone, ali sam i uzbuđen pred ono što me čeka sa Hasom”, istakao je Grožan.

Grožan je u Formuli 1 debitovao na Velikoj nagradi Evrope 2009. godine kao vozač Renoa. U šampionat se vratio 2011. godine kao test vozač Lotusa, za koji je vozio od 2012. godine i od tada ostvario ukupno osam trećih mesta – poslednje na Velikoj nagradi Belgije ove godine.

Očekuje se da će Grožanov timski kolega biti sadašnji test vozač Ferarija Esteban Gutijeres, a to bi trebalo uskoro da bude potvrđeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu