Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 03.09.2015.

18:11

Nova kazna za Meklaren zbog motora

Vozači Meklarena Fernando Alonso i Dženson Baton krenuće na Velikoj nagradi Italije za začelja.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Getty images

FIA je drugu trku u nizu kaznila britanski tim zbog brojnih promena na novom Hondinom motoru.

Oni su prethodno kažnjeni na Velikog nagradi Belgije, jer su još pre trke na Spa Frankošamu Alonso i Baton su iskoristili dozvoljenu zalihu od pet motora ove sezone, kao i dozvoljen broj rezervnih delova.

Vozači Meklarena su za Moncu dobili nove motore, što je automatski povuklo kazne od deset pozicija za Alonsa i pet za Batona, zbog komplikovanih pravila F1 ove sezone u vezi sa hibridnim motorima.

Honda se ove godine muči i sa performansama i sa pouzdanošću, u prvoj sezoni u Formuli 1 nakon povlačenja 2008. godine, pa će Alonso i Baton verovatno biti na najnižim startnim pozicijama u Italiji.

Japanski gigant je opremio Meklaren sa dva nova motora unapređenih speficikacija za VN Belgije, a pred Moncu je spremio još jedan motor za obojicu vozača za poslednjih osam trka.

U međuvremenu, šef Red Bul tima Kristijan Horner je otkrio Autospotu da su vozači njegove ekipe Danijel Rikardo i Danil Kvjat kažnjeni sa deset pozicija zbog promena motora za Moncu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu