Nova vest
Auto-moto

Petak, 28.09.2012.

10:23

Peres umesto Hamiltona u Meklarenu

Ekipa Meklarena objavila je da će Meksikanac Serhio Peres zameniti Luisa Hamiltona sledeće godine, pošto se Britanac odlučio da pređe u Mercedes.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

O Hamiltonovom prelasku spekulisalo se prethodnih nedelja, a iako se očekivalo da će potvrda prvo doći iz nemačkog tima, Meklaren ga je preduhitrio time što je prvo objavio dovođenje Peresa.

Potvrda od strane Mercedesa je stigla nekoliko sati kasnije, što znači da će Mihael Šumaher gotovo izvesno po drugi put otići u penziju.

Mladi Meksikanac, koji trenutno brani boje Zaubera, je sa Meklarenom potpisao višegodišnji ugovor i u timu će se pridružiti Britancu Džensonu Batonu, koji je isto učinio prošle godine.

Presrećan sam što ću postati vozač Meklarena, jednog od najvećih timova u istoriji Formule 1. U poslednjih 40 godina Meklaren je tim za koji svaki vozač želi da vozi, a jedan od njih sam i ja, pošto sam odrastao uz priče o Aertonu Seni. Prava je čast što su u timu baš mene odabrali da budem Džensonov timski kolega od 2013. godine“, rekao je Peres.

Prvi čovek Meklarena Martin Vitmarš rekao je da je tim srećan što je uspeo da u svoje redove dovede Peresa.

Njegova izdanja tokom ove sezone su nas ubedila da je on buduća zvezda. Neverovatne trke, tri podijuma i najbrži krug u Monaku, su nam dokazali da Serhiju ne nedostaje brzina i posvećenosti, i nekoliko meseci smo ga pratili. On je savršen vozač za razvoj bolida koji će se boriti za titulu, i zajedno sa Džensonom će činiti jaku vozačku postavu Meklarena“, rekao je Vitmarš, „Takođe, moram da se zahvalim Luisu, koji je veliko poglavlje svoje karijere i života ispisau upravo sa nama i uvek će biti član ekskluzivnog kluba, kluba Meklarenovih šampiona. Želimo mu sve najbolje u budućnosti, a verujemo da će Serhio krenuti njegovim stopama ubrzo“.

Iz Zaubera se nisu odmah oglasili o tome ko će biti Peresova zamena, već su rekli da će to objaviti kada dođe pravo vreme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu