Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 06.02.2012.

14:52

Fetel se ponovio bolidom

Aktuelni šampion u konkurenciji konstruktora u Formuli 1, Red Bul, predstavio je bolid u kojem će Sebastijan Fetel ove godine braniti titulu šampiona.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Za razliku od 2010. godine, Fetel je prošle sezone veoma dominantno došao do odbrane titule, a ove godine ima priliku da ispiše nove stranice istorije.

Nemac sada juri treću titulu, a njegov adut je model R8, a ukoliko u tome uspe postaće najmlađi trostruki šampion u istoriji.

Zajedno sa Fetelom, vozački tandem Red Bula činiće Australijanac Mark Veber, kao i u prethodne tri sezone.

Novi bolid, koji je ponovo dizajnirao Adrijan Njui, čovek koga mnogi smatraju najzaslužnijim za dominaciju Red Bula, podseća na prethodnika, u kojem su Fetel i Veber trijumfovali na 12 od 19 prošlogodišnjih trka. Ipak, slično kao i modeli konkurenata ima drugačiji prednji deo, tačnije nos, koji ima prelom, kao i izduvni sistem zbog novih pravila koja stupaju na snagu.

Model R8 Red Bul je predstavio preko svog zvaničnog sajta, a prvu priliku da ga provozaju Fetel i Veber će imati od utorka, kada počinju testiranja na stazi „Heres“ u Španiji.

Do sada su svoje bolide za novu sezonu, koja počinje 18. marta u Australiji, predstavili i Katerhem, Meklaren, Ferari, Fors Indija, Lotus i Zauber.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu