Nova vest
Auto-moto

Sreda, 18.01.2012.

17:58

Alonso: "Hamilton ispred Fetela"

Bivši šampion sveta Formule 1 i vožac Ferarija Fernando Alonso ocenio je da aktuelni šampion Nemac Sebastijan Fetel nije još na nivou Britanca Luisa Hamiltona.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"Luis (Hamilton) je veoma brz, agresivan i potpuno koncentrisan, interesuje ga samo pobeda. Fetel još nije postigao taj nivo", rekao je Alonso za "Sport Bild".

Španski as kazao je da ne spori da je Fetel, vozač Red bula zasluženo dvostruki šampion, ali smatra da mladi Nemac još nije na nivou koji je postavio Hamilton.

Fetel, koji ima 24 godine, dominirao je u protekloj sezoni i postao najmladji dvostruki šampion Formule jedan u istoriji. Pre njega je taj rekord držao upravo Alonso koji je proteklu sezonu završio na četvrtom mestu.

Hamilton, vozač Meklarena bio je iza obojice tek na petoj poziciji. Prvi zvanični trening u novoj sezoni F1 biće održan 7. februara na stazi Herez u Španiji, a sezona se otvara 18. marta Velikom nagradom Australije.



Nemac i Britanac su bili veliki rivali i u nemačkoj Formuli 3:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu